Rectorul UMF Timișoara: „Dorim să pregătim studenții de ani mici să-și dea seama că sunt la Medicină”. Ce se va întâmpla

5524

Studenți tot mai bine pregătiți la Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara. Conducerea instituției a luat decizia de a investi sume importante de bani pentru a-i sprijini pe tinerii viitori medici.

În această săptămână a fost inaugurat un laborator de simulatoare pentru studenții de la medicină dentară, unic în România, în care s-au investit peste 130.000 de euro, iar în luna martie, UMF Timișoara vrea să deschidă un nou centru inedit. Acesta este adresat tinerilor de la Facultatea de Medicină.

Dacă scoatem absolvenți slab pregătiți, nu o să avem niciun prestigiu și niciun viitor. Nu doar la Medicină Dentară se merge în această idee, dar peste mai puțin de o lună vom inaugura un centru de simulare în medicină, cu o suprafață de 800 mp, sală multimedia, păpușele, manechine, etc., în care dorim să pregătim studenții de ani mici să-și dea seama că sunt la Medicină, să pună o linie venoasă, să facă o injecție„, a anunțat Marius Raica, rectorul Universității de Medicină din Timișoara.

La universitatea timișoreană învață aproximativ 6.500 de studenți, 30% dintre aceștia sunt străini.

CITEŞTE ŞI: Cei mai buni medici dentiști din România sunt pregătiți la Timișoara. Cum îi ajută un Laborator de Simulatoare pe studenți FOTO-VIDEO

LĂSAȚI UN MESAJ