Rectificare bugetară. Bani mai puțini la Transporturi, Educaţie, STS. Bugetele locale cresc cu 4,4 miliarde lei

76

Prima rectificare bugetară din acest an taie drastic din bugetele unor ministere importante, cum ar fi Educaţia, Agricultura şi Transporturile. Şi proiectele cu fonduri europene pierd bani, în schimb sunt suplimentate finanţările pentru primari, arata un proiect publicat de Ministerul Finanţelor. Odată cu noua împărţire a banilor, finanţele anunţă şi taxe mai mari pentru industria sucurilor şi a ţigărilor.

Cel mai mare perdant al rectificării bugetare este Ministerul Educaţiei, care rămâne fără o sumă uriaşă: 1 miliard de lei, din care 400 de milioane de lei sunt tăiaţi de la salarii.

Îngrijorător este şi că de la Fondurile Europene sunt luaţi aproape 700 de milioane de lei, iar de la Transporturi – care ar fi trebuit să investească în drumuri şi autostrăzi – alţi 300 de milioane de lei.

Pe de altă parte, la această rectificare bugetară cea mai mare suplimentare de fonduri este pentru primarii – peste 4 miliarde de lei. Sunt bani în plus şi pentru Ministerul Dezvoltării, al Muncii, MAI, MAE şi SRI.

LĂSAȚI UN MESAJ