Recordul de viteză, pe o autostradă din România, pe… radar. Cu cât a putut să circule un şofer

849

Este cea mai mare viteză înregistrată de aparatele radar pe autostrăzile din România! Nu e o bârfă, un zvon, ci o anunţă, cu subiect şi predicat, IGPR.

Polițiștii rutieri au depistat în trafic, pe autostrada A3 Turda – Borș, un bărbat care conducea cu viteza de 246 km/h. „Aceasta este cea mai mare viteză cu care aparatele radar au înregistrat un autovehicul care circula pe autostrăzile din România”, comunică poliţiştii, care adaugă:

„Depășirea limitelor legale de viteză și viteza neadaptată la condițiile de trafic reprezintă unele din principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice!”.

Şoferul care a stabilit recordul a fost sancționat contravențional, cu amendă de 945 de lei, iar permisul i-a fost reținut pentru 90 de zile.

Asta, pentru că doar atât prevede legislaţia, extrem de blândă cu asemenea inconştienţi! Poliţiştii n-au oferit, ca de obicei, o sumedenie de sfaturi, scrise în stil cazon, ci le transmit şoferilor scurt: „Cei dragi vă așteaptă acasă!” Nu întotdeauna viteza mare va face să ajungeţi mai repede la ei.

LĂSAȚI UN MESAJ