Record mondial stabilit de un timișorean care a zburat cu motoparpanta în Salina Slănic Prahova

204

Un antrenor de la Universitatea de Vest ne face mândri că suntem timișoreni. Ionuț Riteș a reușit să stabilească un nou record mondial la zbor cu motoparapanta în subteran și astfel a obținut o performanță remarcabilă.

Ionuț Riteș este antrenor al Secției de Motoparapantă a CS Universitatea de Vest din Timișoara și împreună cu Adrian Buzan (Asociația Sportivă Phoenix Club 89) și-au doborât propriul record mondial cu motoparapanta stabilit în 2009, în Salina Slănic Prahova, Sala Mihai, când au zburat la o adâncime de 140 metri.

De această dată, cei doi au evoluat în aceeași salină, dar în Sala Unirea, la o adâncime de 208 metri, cu o distanță de zbor neîntrerupt de aproximativ patru kilometri, ocazie cu care cei doi piloți au zburat simultan.

Aceasta este a doua reușită de zbor a celor doi piloți în spațiu închis, unică în lume, durata zborului fiind de aproximativ 12 minute. Precedentul record mondial al celor doi a fost înscris în Cartea Recordurilor „World Record Academy” din Statele Unite ale Americii, urmând, se speră, o reomologare.

Performanța a fost stabilită în cadrul acțiunii „Zbor în adâncuri” organizată de către Asociația „Învață să Înveți” și „Centrul de Strategii Aplicate”, în parteneriat cu SC Salrom SA.

Foto 1

LĂSAȚI UN MESAJ