Record după record la Aeroportul Internaţional Timişoara

150

Numărul pasagerilor care zboară de pe Aeroportul Internaţional Traian Vuia din Timişoara creşte de la o lună la alta. Astfel, aerogara înregistrează record după record. Luna iulie a fost prielinică pentru călătoriile cu avionul şi o demonstrează cifra mare de călători: 160.000.

„Această cifră creează premisele ca la mijlocul lunii august să putem sărbători pasagerul cu numărul un milion”, a declarat directorul aeroportului, Daniel Idolu.

În total, în primele 7 luni ale acestui an, 925.257 de pasageri au călătorit cu avionul spre sau de la Timişoara, cu 62% mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului trecut, când au fost înregistraţi 571.270 pasageri.

„Totodată, şi gradul de încărcare al aeronavei, care este un indicator foarte elocvent al eficienţei zborului (numărul de pasageri pe numărul de locuri din avion) a crescut. În medie, fiecare aeronavă a transportat în acest an 92 de persoane, faţă de 79 de persoane, cât a fost media pasagerilor pe fiecare aeronavă anul trecut în perioada ianuarie-iulie”, mai transmit reprezentanţii aerogării.

Destinaţiile favorite în această vară sunt Bucureşti, Londra şi Munchen, însă şi cursele charter spre Antalya şi Heraklion, Palma de Mallorca, Santorini şi Zakynthos au înregistrat un număr mare de turişti care au călătorit spre destinaţii de vacanţă.

LĂSAȚI UN MESAJ