Rebels a câștigat duelul ”gladiatorilor” din Circumvalațiunii

114

Timișoara 89ers și București Rebels au oferit cel mai spectaculos duel al stagiunii în campionatul intern de fotbal american. Pasiune, forță și angajament, însă la final oaspeții și-au tras partea leului: 18-42.

Fotbalul american a luat din nou cu asalt cartierul timișorean Circumvalațiunii. Strigătele de luptă, muzica americană și indicațiile tactice în genul celor din NFL au acoperit fondul sonor al zonei timp de două ore și jumătate. Cele mai bune echipe ale campionatului, dacă ne raportăm la clasament, s-au luptat la propriu pe arena CSȘ Bega într-un joc al etapei a treia.

Timișoara 89ers a primit vizita dublei campioane București Rebels, în fața căreia a suferit primul eșec al stagiunii. Oaspeții au câștigat cu 42-18 și au preluat conducerea în clasament la capătul unui joc în care gazdele au avut primul și ultimul cuvânt. Bucureșteanul Daniel Lixandru a fost eroul partidei reușind patru touch-downuri, performanță rară în întrecerea internă.

Tymur Gyliazov a marcat singurul eseu al primul sfert, 6-0 pentru 89ers, dar a urmat un sfert doi în care oaspeții au înscris trei touch-douwnuri și două conversii prin Ene, Zamfir și Lixandru iar tabela indica 6-22 la jumătatea meciului. A urmat un sfert trei în care fiecare gazdele au înscris odată prin Florin Velcotă, iar oaspeții au replicat de trei ori plus o conversie pentru ca în ultimul sfert doar 89ers să înscrie odată prin Alexandru Raț.

Timișorenii au de apărat în ultima etapă locul secund în clasament, singura variantă pentru a juca acasă meciul din semifinale. Ultima rundă se joacă în 14 mai, când bănățenii merg pe terenul lui Cluj Crusaders.

LĂSAȚI UN MESAJ