Reacția PSD Timiș la schimbarea managerului de la Spitalul de Boli Infecțioase: „Interesele liberalior, mai presus de orice”

131

Noile mișcări ce au loc în aceste zile la conducerea spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” au atras atenția conducerii PSD Timiș, care consideră că este o nouă ingerință în bunul mers al actului medical. Schimbarea managerului de spital este, în lor, doar un act de politicianism fără nici o acoperire, măcar formală, în bunul mers al clinicii.

„Managerul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeș Timișoara, considerat cel mai eficient spital din România în lupta cu epidemia de Covid-19, cu cele mai multe cazuri de pacienți vindecați, a fost schimbat din funcție pe criterii strict politice. În plină pandemie, liberalii au prins momentul să-și instaleze în funcție omul, demonstrând că interesele lor sunt mai presus de orice altceva. Deși ultimele două luni au arătat o gestionare impecabilă a spitalului, managerul trebuia schimbat pentru că așa au decis ordinele de partid. Cum ar fi fost, ca măcar de această dată, să primeze interesele cetățeanului, ale pacienților? Din păcate sarabanda liberală este fără oprire. Tupeu, japcă, sfidare și demagogie sunt singurele atitudini ale celor care guvernează astăzi.

Liberalii demonstrează din nou că meritocrația pe care tot o invocă este doar un slogan electoral menit să arunce praf în ochii oamenilor. În spatele acesteia, singurele interese sunt ”tunurile”, licitații, achiziții și contracte cu dedicație, numirea oamenilor lor în posturi de conducere cu orice preț și minciuna instituționalizată. Bătutul cu cărămida în piept, de cât sunt de implicați și de cum se preocupă de binele public, este o simplă gargara ieftină pe care o toarnă ca să-și acopere incompetența și adevăratele intenții.

Cazul schimbării managerului de la Spitalul Victor Babeș Timișoara este dovada clară că indiferent de cât de bine merge treaba, dacă nu e omul lor la conducere, e degeaba. Asta este o palmă dată instituției medicale în sine, o sfidare pe față, un gest de exhibiționism politic grobian. Atâta știu liberalii și atâta pot: schimbări de dragul interesului. Pentru că de schimbările de dragul schimbării au depășit faza demult”, se arată în comunicatul PSD Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ