Reacția Piețe S.A., după fotografiile apărute în spațiul public

416

O fotografie cu aglomerația de la piață volantă de lângă stadion a făcut furori pe internet, în acest weekend. Utilizatorii rețelelor de socializare au criticat autoritățile locale că nu au restricționat accesul în perimetrul tarabelor în plina criză de coronavirus. Reprezentanții Piețe SA au ținut să facă unele precizări.

„SC Piețe SA a luat toate măsurile desfășurării în cele mai bune condiții a activităților din piețe, încă dinaintea emiterii Ordonanței Militare nr.3. Astfel, au fost angajate firme de pază care să asigure accesul controlat în piețe, au fost împărțite echipamente de protecție comercianților, iar spălarea și dezinfectarea s-au făcut zilnic”, au transmis aceștia.

Inspectoratul Județean de Poliție Timiș și reprezentații Primăriei Timișoara au recurs la acțiuni de verificare a condițiilor în care s-a desfășurat piața volantă în data de 28 martie 2020, constatând că evenimentul a fost organizat cu respectarea dispozițiilor legale și a dispozițiilor Ordonanțelor Militare. (detalii in Later Edit pe pagina domnului subofițer Alexandru Tătaru), mai susțin reprezentanții Piețe SA.

Ionuț Nasleu, directorul societății SC Piețe SA, militează în continuare pentru menținerea deschisă a piețelor pe timp de criză, asemenea supermarketurilor și hypermarketurilor care desfășoară activități similare.

“În aceste momente critice pentru noi toți, depindem de hrana sănătoasă pe care o consumăm. Știm că sunt mulți contestatari, din toate părțile. Îi invităm pe aceștia să se implice activ, cu muncă pe „terenul de luptă”, nu de acasă, din spatele calculatoarelor. Producătorii, comercianții și clienții noștri au nevoie de ajutor, de îndrumare și de soluții. Au apărut și voci din partea unora care nu fac decât să aibă păreri legate de orice activitate nu o desfășoară ei, ascunși în spatele monitorului, fără nicio experiență cu oamenii care muncesc zi lumină să-și întrețină și să-și vândă culturile și care propun idei fantasmagorice, încercând și în aceste momente să obțină capital politic. Nu vedem, însă, din partea lor aceeaşi înverşunare în ceea ce privește situația supermarketurilor care îngroapă producția locală, din motive lesne de înțeles, sau disponibilitate în a face ceva productiv pentru cei care se străduiesc să ne ofere alimente sănătoase”, susține directorul Piețe S.A.
Va amintim ca pe perioada pandemiei și a stării de urgență piețele agroalimentare sunt deschise în continuare, însă doar un număr limitat de oameni pot și în perimetrul acestora. De asemenea, persoanele de peste 65 de ani pot ieși la cumpărături numai în intervalul orar 11:00 – 13:00.

LĂSAȚI UN MESAJ