Reacția lui Lucian Bute după ce a fost depistat pozitiv după meciul cu Badou Jack

190

Lucian Bute a picat testul antidoping, efectuat după meciul de luna trecută cu suedezul Badou Jack, de la finalul lunii trecute. Boxerul român a fost depistat cu o substanţă interzisă ce ajută la dezvoltarea masei musculare. Informaţia a fost confirmată de către preşedintele WBC. Lucian Bute spune că nu ştie cum a putut fi depistat pozitiv, în timp ce fostul său adversar, Badou Jack, speră că dezvăluirea va duce la schimbarea rezultatului.

Într-o postare pe Facebook, sportivul român susţine că nu a primit încă rezultatul oficial. „Nu am folosit niciodată substanțe interzise”, a scris acesta pe reţeaua de socializare, adăugând că este dezamăgit. Meciul care s-a jucat la Washington s-a terminat la egalitate.

Lucian Bute se declară surprins de rezultatul testului antidoping şi este convins că e vorba de o greşeală.

Potrivit news.ro, preşedintele WBC, Mauricio Sulaima, a anunţat că Lucian Bute ar fi folosit ostarină, substanţă interzisă de regulamentele WADA (Agenţia Mondială Antidoping).

„Ieri a apărut o ştire că am fost testat pozitiv pentru o substanţă interzisă după meciul cu Badou Jack. Nu am amănunte pentru că nu am primit încă rezultatul oficial al laboratorului folosit de către comisia atletică din Washington. Personal, eu sunt surprins şi dezamăgit de această ştire. Am o lungă carieră în spate şi am fost testat anti-doping de zeci de ori fără să am vreodată un test pozitiv. Conform protocolului va avea loc un nou test la eşantionul „B” şi voi aştepta acest nou test înainte să fac alte comentarii. Nu am folosit niciodată substanţe interzise şi sunt convins că se va face lumină în acest dosar”, a scris sportivul pe Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ