Reacția DSP Timiș, în cazul Paul Gîrbovean

97

Direcția de Sănătate Publică Timiș a reacționat în cazul timișoreanului Paul Gîrbovean tânărul a trebuit să aștepte rezultatul cinci zile, pentru că „DSP Timiș nu are în evidențe niciun test COVID pe numele Paul Gîrbovean” – asta după ce, echipa care a venit acasă să îl testeze avea trecut numele lui în hârtii ca „Gîrbovean Elena”, în loc de Gîrbovean Paul, după cum tânărul de 33 de ani povestise pentru hotnews.ro.

Redăm, integral, dreptul la replică a DSP Timiș:

„Rezultatul testului pentru Paul Gîrbovean este negativ, fiindu-i comunicat de către instituția noastră imediat după ce a luat notă de această informație, adică in data de 4 august, rezultat prelucrat in laboratorul unei unitati sanitare din judetul Timis.

De asemenea, a rezultat ca persoana care se considera vatamata se afla in eroare, proba analizata fiind recoltata de catre o echipa mobila, care face parte din cadrul altei unitati medicale, DSP Timiș nedeținând echipaje mobile.

Indiferent daca eroarea de înregistrare a numelui persoanei testate ar fi fost imputabila sau nu DSP Timis, institutia noastra s-ar fi ocupat in continuare de rezolvarea situatiei create. Pentru persoanele interesate, care intampina situatii similare sau care constata ca nu primesc rezultatele testarilor in timpul procedurat, DSP Timis se afla la dispozitia publicului prin numerele de contact afisate pe site-ul institutiei.”

LĂSAȚI UN MESAJ