1.2 C
Timișoara
sâmbătă 20 aprilie 2024

Reabilitarea termică a blocurilor din Timișoara avansează cu succes

Încă un bloc din cele 68 de imobile incluse în programul de reabilitare termică a intrat în etapa finală. Blocul de pe strada Sirius nr. 32 se află în proces de recepție.

  Prin programul de reabilitare termică derulat de Primăria Municipiului Timișoara, 3.400 de apartamente și peste 8.000 de locuitori beneficiază sau vor beneficia de un confort termic îmbunătățit, comparabil cu cel al blocurilor nou construite.
„A fost o provocare să deblocăm programul dar acum timișorenii care locuiesc în peste 500 de apartamente simt beneficiile. După reabilitare, pierderile de căldură se apropie de cele de la blocurile noi. Rând pe rând, blocurile incluse în program sunt gata. Avem în execuție, în diverse etape, 32 de blocuri, iar 15 sunt finalizate”, a declarat viceprimarul Ruben Lațcău, care a avut întâlniri cu reprezentanții a trei asociații de proprietari. 
 Blocul de pe Splaiul N. Titulescu nr. 10 A va intra în curând în etapa de recepție.
Locatarii susțin că facturile la încălzire s-au redus iar confortul termic este mai mare pe timp de vară.
 Pe Bd. Dragalina nr. 31-37, lucrările, în valoare de peste 3 milioane de lei, vor fi finalizate în această vară.
 Pe strada Gh. Lazăr nr. 36, partea interioară a lucrărilor este finalizată, iar reabilitarea completă va fi gata în următoarele 2-3 luni.

Alte subiecte :

Victimele datoriei de Eugène Ionesco, noua premieră la Teatrul Național Timmișoara

Cu noua sa premieră, Teatrul Național din Timișoara propune publicului o incursiune în subconștient. Nu pe filiera Freud, și nici pe filiera Jung, ci,...

Ciudățeniile Banatului. Episcopia românească de la Vârșeț (Serbia) are sediul la Deta (România)

Pentru cei ce încă mai au vii în memorie unele amintiri din școala generală nume ca „Dacia Felix” le amintește de...

Citește și :