Reabilitarea liniilor de tramvai de pe Bogdăneștilor, „remarcabilă” pentru ministrul Ghinea VIDEO

135

Reabilitarea liniilor și reintroducerea tramvaiului pe Calea Bogdăneștilor este „remarcabilă” pentru ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, aflat în vizită la Timișoara. Acesta crede că este un impuls pentru dezvoltarea transportului verde în toată țara.

„Ce este remarcabil este că vorbim despre o linie de tramvai dezafectată care va fi acum refăcută. Aceasta este direcția în care trebuie să ne mișcăm ca țară. Am primit de la Primăria Timișoara multe idei pentru transportul verde. PNRR are investiții semnificative în aceste direcții și m-aș bucura ca Timișoara să fie printre primele orașe care să aibă cea mai mare parte a transportului în comun verde”, a spus ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea.

Proiectul de pe Calea Bogdăneștilor vizează reabilitarea liniei de tramvai şi modernizarea tramei stradale, de la intersecţia cu bulevardul Cetăţii până la bucla de întoarcere, pe o lungime de 2,4 kilometri. Linia de tramvai va fi dublă, amplasată în platformă proprie, încadrată de spaţii verzi cu pomi. Se va lărgi și strada, la 4 benzi, și vor apărea 7 stații pentru călători.

Valoare investiției este de 116 milioane de lei și este finanţată din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional 2014-2020.

Ministrul Ghinea a vizitat și locația viitoarea maternități municipale, de pe strada Macilor, din aceeși zonă.

LĂSAȚI UN MESAJ