Razie în Timișoara. Vezi ce caută polițiștii!…

1003

Peste 200 de poliţişti desfăşoară, pe raza municipiului Timişoara, activităţi în scopul asigurării unui climat de ordine şi siguranţă publică.

În dimineața zilei de 5 mai 2016, peste 200 de poliţişti de ordine publică, rutieră şi investigaţii criminale, din cadrul Poliţiei Municipiului Timişoara şi Serviciului Rutier, desfăşoară o razie cu caracter preventiv-reactiv pe raza municipiului.
Poliţiştii acţionează pentru identificarea persoanelor pretabile la săvârşirea de infracţiuni stradale cu sau fără violenţă, a celor care fac parte din mediul persoanelor fără adăpost, persoanelor urmărite în temeiul legii, bunurilor ce pot proveni din săvârşirea de infracţiuni, impunerea respectării normelor rutiere, precum şi pentru combaterea tuturor faptelor antisociale.

Acţiunea se desfăşoară în sistem integrat, cu efective de jandarmi şi poliţie locală.

ACTUALIZARE. Poliţiştii au identificat 2 persoane bănuite de comiterea unor infracţiuni şi au aplicat 39 de sancţiuni contravenţionale, în prima parte a raziei efectuate pe raza municipiului Timişoara.

Astfel, în prima parte a acţiunii, între orele 06.00-09.00, poliţiştii au acţionat pentru identificarea persoanelor pretabile la săvârşirea de infracţiuni stradale cu sau fără violenţă, a celor care fac parte din mediul persoanelor fără adăpost, persoanelor urmărite în temeiul legii şi a bunurilor ce pot proveni din săvârşirea de infracţiuni.
Au fost legitimate 145 de persoane, 44 dintre acestea fiind conduse la sediul secţiilor de poliţie şi 22 fiind introduse în bazele de date ale poliţiei.
Poliţiştii au constatat 2 fapte de natură penală şi au aplicat 39 de sancţiuni contravenţionale, 27 dintre acestea fiind pentru nerespectarea prevederilor Legii 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.
Valoarea sancţiunilor aplicate este de aproape 5.500 de lei.
***
Poliţiştii Secţiei 4 Timişoara au identificat un bărbat de 33 de ani, bănuit că, în noaptea de 02 spre 03 mai a.c., ar fi sustras două camere de supraveghere video montate în exteriorul unei societăţi comerciale, situate pe raza municipiului.
Prejudiciul în valoare de 2000 de lei a fost recuperat, bunurile fiind restituite păgubitului.
###
Poliţiştii Secţiei 5 Timişoara au identificat un tânăr de 19 ani, bănuit că, la data de 08 aprilie 2016, ar fi sustras din locuinţa mătuşii sale bijuterii în valoare de 3000 de lei, pe care ulterior le-ar fi valorificat.
În urma investigaţiilor efectuate, poliţiştii au recuperat prejudiciul cauzat, bunurile fiind predate persoanei păgubite.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt, procedându-se la reţinerea pentru 24 de ore a bănuitului care a fost introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Timiş.

ACTUALIZARE 2. Poliţiştii municipiului Timișoara au constatat 12 fapte de natură penală și au aplicat 169 de sancțiuni contravenționale a căror valoare depășește 40.000 de lei, în urma raziei efectuate în cursul zilei de 5 mai pe raza municipiului.

La data de 05 mai a.c., peste 200 de poliţişti de ordine publică, rutieră şi investigaţii criminale, din cadrul Poliţiei Municipiului Timişoara şi Serviciului Rutier, au desfăşurat o razie cu caracter preventiv-reactiv pe raza municipiului.

Poliţiştii au acţionat pentru identificarea persoanelor pretabile la săvârşirea de infracţiuni stradale cu sau fără violenţă, a celor care fac parte din mediul persoanelor fără adăpost, persoanelor urmărite în temeiul legii, bunurilor ce pot proveni din săvârşirea de infracţiuni, impunerea respectării normelor rutiere, precum şi pentru combaterea tuturor faptelor antisociale.

Astfel, polițiștii au executat 29 de acțiuni, 41 de controale și au verificat 95 de unități comerciale.

Au fost legitimate 797 de persoane și controlate 489 de autovehicule.

Poliţiştii au constatat 12 fapte de natură penală, pentru care sunt cercetate 11 persoane, 3 dintre acestea fiind reținute pentru 24 de ore.

Au fost aplicate 169 de sancţiuni contravenţionale, 38 dintre acestea fiind pentru nerespectarea prevederilor Legii 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

Pentru încălcarea normelor rutiere, polițiștii au aplicat 103 sancțiuni contravenționale, 65 dintre acestea fiind pentru depășirea limitelor legale de viteză, au reținut 3 permise de conducere și au retras 2 certificate de înmatriculare.

Valoarea sancţiunilor aplicate este de peste 40.000 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ