Razie în Piața Timișoara 700: cerșetori ridicați, comercianți amendați

60

Polițiștii locali au efectuat o razie în Piața Timișoara 700. Au ridicat mai multe persoane fără adăpost și i-au avertizat pe comercianți să nu îi mai întrețină oferindu-le diverse munci de făcut contra cost.

”Pe linie de cerșetorie, au fost preluați din locația respectivă un număr de 11 persoane care în mod repetat au fost depistate în piață, acestea fiind introduse în baza de date și, ulterior, fie îndrumate către localitățile de domiciliu, fie predate către centrele sociale, în funcție de situație, pentru a le determina astfel să nu se mai aciueze în zonă. De asemenea, comercianții despre care s-a aflat că întrețin aceste persoane în piață folosindu-le la diferite activități, au fost avertizați să nu mai facă acest lucru”, a transmis Poliția Locală.

Nici comercianții nu au scăpat de amenzi. 14 dintre ei au fost sancționați cu sume cuprinse între 100 și 400 de lei pentru ”expunerea mărfurilor în alte locuri decât cele stabilite, nemenținerea curățeniei la locul de vânzare, în unele locuri fiind depistate cantități însemnate de deșeuri în apropierea meselor de vânzare, neafișarea documentelor care atestă calitatea de comerciant, neafișarea prețurilor”.

Zona Pieței 700 rămâne în atenția autorităție, fiind stabilite verificări și în perioada următoare nu numai pentru verificarea comercianților, dar și pentru asanarea zonei de persoanele fără adăpost și cele care apelează la mila publică în perimetrul respectiv, conferind un aspect inestetic și creând disconfort cetățenilor care tranzitează piața, mai ales că au existat multe cazuri în care s-a reclamat faptul că devin uneori agresivi, fac gălăgie și mizerie sau consumă alcool.

LĂSAȚI UN MESAJ