Răzbunarea unei tinere din Timișoara, concediată de clinica medicală pentru care refuzase să mai lucreze pe salariul minim

17425

Curtea de Apel Timişoara a pronunţat, la finalul lunii decembrie 2020, sentinţa finală într-un proces în care angajata unei clinici medicale din Timişoara a contestat decizia de concediere emisă pe numele său, considerând-o abuzivă. Maria H. a arătat în proces că încă din anul 2018, fiind studentă la Medicină, a început să lucreze ca voluntar la clinica unuia dintre profesorii săi.

Conofrm adevarul.ro, tânăra a fost angajată pe postul de oficiant medical, iar din luna iunie a aceluiaşi an a fost numită coordonator medical administrative al policlinicii, decizia de promovare fiind anunţată atât pe email, cât şi într-o şedinţă cu toţi angajaţii. Tânăra a arătat că, deşi ar fi trebuit încheiat un act adiţional pentru modificarea postului, administratorul clinicii nu a dorit să facă acest lucru, tânăra fiind plătită în continuare cu salariul minim (1.413 lei net) aferent persoanelor fără studii superioare, cu toate că este absolventă de studii superioare şi de master.

Maria H. a arătat în process că în urma tensiunilor a fost supusă „în nenumărate rânduri la o hărţuire psihologică”. Tânăra a mai arătat că asupra ei s-au făcut presiuni pentru a-şi da demisia, iar pentru că a refuzat a fost concediată prin desfiinţarea postului. Tânăra a arătat că după emiterea deciziei de concediere nu i-a mai fost permis accesul în policlinică, nu i s-a respectat termenul de preaviz, aşa cum prevede Codul Muncii (şi Regulamentul Intern) şi nu i s-au mai plătit salariile.

În urma procesului, judecat pe fond la Tribunalul Timiş şi în apel la Curtea de Apel Timişoara, instanţa a dispus reangajarea tineri şi a obligat clinica să îi plătească salariile pentru perioada în care a fost concediată, dar şi daune morale în valoare de 10.000 de lei.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ