Război la baionetă pe averea unui celebru miliardar bănățean

1816

Veronica Guşă, văduva miliardarului Iosif Constantin Drăgan, se judecă pe avere cu Mike Fink, un bărbat care pretinde că este fiul lui Drăgan. Miza procesului: 150 de milioane de euro.

Se spune că Veronica Guşă a moştenit, în 2008, după moartea soţului ei, Iosif Constantin Drăgan, o avere uriaşă, estimată la 1,5 miliarde de euro. Văduva a devenit astfel cea mai bogată româncă din lume, deşi analiştii financiari au calculat că, din averea iniţială a lui Drăgan ar fi rămas numai 700 de milioane de euro. Veronica Guşă şi cei trei copii ai săi făcuţi cu miliardarul locuiesc în Spania, la Palma de Mallorca.

Iosif Constantin Drăgan şi Veronica Guşă s-au căsătorit în 1995, când el avea 78 de ani, iar ea doar 22. A apărut un bărbat, pe nume Mike Fink, care pretinde că este fiul lui Drăgan, susţinând că este rezultatul unei relaţii nelegitime a miliardarului cu mama sa, nemţoaica Alexandra. Mike a apelat la tribunalul din Köln, care i-a recunoscut paternitatea, şi a primit un certificat de naştere, pe care scrie numele Stefanos Michail Drăgan Fink. După moartea miliardarului, procesul a continuat, iar la sfârşitul lui 2015 tribunalul din Palma de Mallorca a decis că Mike este fiul lui Drăgan, stabilind că acesta urmează să primească 150 de milioane de euro din averea tatălui său.

Avocaţii Veronicăi au făcut apel, susţinând că instanţele spaniole nu sunt competente să judece cauza, pentru că Drăgan şi-a schimbat cetăţenia spaniolă cu cea greacă, în 1978. Astfel, s-a decis că instanţele spaniole nu pot decide ce se întâmplă cu moştenirea unui cetăţean grec. Acum procesul s-a mutat în Grecia…

 

Sursa : national.ro

LĂSAȚI UN MESAJ