14.6 C
Timișoara
marți 28 mai 2024

Raul Ambruș îi spune ,,la revedere” lui Dominic! Liberalul care i-a pus pe tavă majoritatea în Consiliul Local primarului USR în ultimii 3 ani îl acuză de trădare pe Fritz

În politica locală, la fel ca în cea națională, e vremea schimbărilor. A schimbării bărcilor, alianțelor, opiniilor ferme și a promisiunilor. O promisiune fermă menită să țină măcar un ciclu electoral este aruncată la gunoi după o săptămână. Adversarii se împacă, prietenii se ceartă. Câinii latră, circul merge mai departe spre bucuria (sau nedumerirea) publicului.

Pe scena timișoreană se face și se desface. Partidul Liberal Timiș „nu a dansat decât o vară” adică doar vreo două săptămâni a fost parte a unei alianțe. Acum nu mai e. Și-a luat jucăriile și a plecat să se joace la altă scară. Vor lua foarfeca și își vor decupa semnătura de pe un protocol.

Partidul Liberal Timiș a luat decizia de a se retrage din Alianța „Timișoara Unită“.

Decizia Partidul Liberal Timiș are la bază anunțul de vineri în urmă căruia fostul președinte al PNL Timiș, Alin Nica, a fost desemnat drept candidat la funcția de președinte al Consiliului Județean Timiș din partea Alianței Dreapta Unită, formată la nivel județean din USR, PMP și Forța Dreptei.

Partidul Liberal Timiș care face parte din Alianța „Timișoara Unită“, alături de USR, PMP, Forța Dreptei și UDMR, nu dorește să ia parte la o mascaradă pusă în scenă cu scopul de a păcăli electoratul.

,,Partidul Liberal Timiș nu a fost consultat și nici nu și-a dat acordul pentru o asemenea alianță cu Alin Nica, un incompetent care a creat doar circ și scandal, fiind dovedit în mod repetat ca un om distructiv, cu care nu se poate construi nimic.

PLT nu poate participa într-o acțiune prin care Alin Nica și Dominic Fritz încearcă să păcălească electoratul pentru a-și salva pielea. Ne-am dat acordul de a participa în Alianța “Timișoara Unită“ pentru a construi un proiect de viitor pentru oraș, dar ne-am trezit într-o acțiune care are ca unic scop salvarea unui om de la dispariția politică. Un om care timp de aproape patru ani doar a blocat proiecte și inițiative, a distrus, a păcălit, a mințit și a manipulat. Predarea lui Dominic Fritz în brațele lui Alin Nica este o afacere strict personală între doi oameni, nu este despre oraș sau despre județ, nu este despre vreo viziune de dezvoltare sau vreun proiect politic. De aceea nu dorim să validăm o impostură, deoarece Partidul Liberal Timiș a luat naștere din cauza abuzurilor săvârșite de Alin Nica în calitate de președinte al PNL Timiș, care astăzi, ca un șarlatan, vorbește despre democrație și libertate. Membrii PLT consideră o lipsă de respect și o trădare de către USR a parteneriatului recent încheiat și, mai ales, din partea primarului Dominic Fritz, motiv pentru care, în unanimitate, toți membrii PLT au votat pentru retragerea din Alianța „Timișoara Unită““, a declarat consilierul local Raul Ambruș, liderul PLT.

Membrii Partidul Liberal Timiș își reafirmă angajamentul față de Timișoara și vor acționa în continuare cu responsabilitate față de cetățeni și față de funcțiile publice pe care le dețin.

„În calitate de consilier local, dar și de lider al Partidului Liberal Timiș, am asigurat o stabilitate necesară la nivelul administrației publice locale din Timișoara și la nivelul Consiliului Local, participând activ la guvernarea locală începând cu anul 2021.

Consider că ne-am respectat angajamentul față de cetățenii care în 2020 au avut un vis, vis care urma să fie pus în practică de primarul Dominic Fritz și căruia i-au dat un mandat extrem de clar în acest sens. Dacă administrația Dominic Fritz a îndeplinit așteptările timișorenilor sau nu, vom vedea curând, la alegerile din 9 iunie. Considerăm că asocierea cu Alin Nica este o mutare politică inacceptabilă și de aceea o respingem cu fermitate“, a mai spus Raul Ambruș.

Iar ca o reacție imediată la retragerea „liberalilor de Timiș” din înțelegere, a apărut și poziția grupării ce aruncă vina celor întâmplate pe seama celor de la PSD, care ar fi încercat o strategie de tip „cal-troian”.

„Ne așteptăm ca noul partid unic să încerce să ne dezbine. Aceasta a fost strategia PSD dintotdeauna, să-și divizeze opoziția. Regretăm decizia domnului Ambruș care, în ultimii ani, a fost un partener al administrației conduse de Dominic Fritz și a contribuit la multe reforme adoptate de USR în Consiliul Local. Acesta este și motivul pentru care Partidul Liberal Timiș a făcut parte din Alianța Timișoara Unită.

Faptul că acum s-a întors la proiectul de restaurație a domnului Robu, candidatul PSDPNL, este o dezamăgire pentru toți cetățeni care au crezut că o parte din anturajul domnului Robu se poate schimba.

Nemulțumirea Partidului Liberal Timiș față de candidatul Alianței Dreptei Unite la nivel de județ nu are legătură cu protocolul încheiat și semnat acum două săptămâni, prin care asumăm împreună o construcție pentru Timișoara. Partidul Liberal Timiș a decis de la început să se alăture doar Alianței Timișoara Unită la nivel de oraș, nu și proiectului județean.

Proiectul Alianței Timișoara Unită, cu USR, PMP, Forța Dreptei și UDMR, susținut de mai multe comunități etnice, merge mai departe pentru că avem o luptă importantă de dus pentru viitorul democratic al Timișoarei și al României. Ne așteptăm la o campanie murdară, cu scandaluri pe teme false. Nu ne lăsăm intimidați și suntem mai hotărâți și uniți ca niciodată. ”

 

 

Alte subiecte :

Alfred Simonis anunță o schimbare în Codul Penal pentru clanurile din Timișoara care își terorizează vecinii

Preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor, Alfred Simonis (PSD), anunţă un amendament la Codul Penal, pentru clanurile din Timişoara şi din ţară care îşi terorizează...

(E) Sorin Grindeanu girează toți penalii puși pe liste de către PSD!

Zilele trecute Marcel Ciolacu și Sorin Grindeanu au luat la pas județele Caraș-Severin și Timiș. Premierul și ministrul transporturilor, deși nu candidează la 9...

Citește și :