RATT-ul pătimirilor noastre! Imagini de nedescifrat pe panourile electronice de afișaj. FOTO

159

Regia Autonomă de Transport Timișoara se transformă. Umblă vorba prin târg că va schimba pălăria ca și celebra Mărie. Se face un fel de societate comercială. Să fie intr-un ceas bun!

Dar vechile năravuri sperăm să nu le lase. Că doar nu degeaba au făcut cetățenii cursuri intensive de înghesuială, de saună sau de suduit cu spor.

Panourile electronice de afișaj sunt un moft atât de inutil încât sfidează chiar și simțul umorului. De ceva zile, multe din ecranele de afișare stau degeaba. Nu fac decât să adune praful. Ori nu funcționează deloc, ori anunță timpi ireali sau, mai nou, pe ele se pot vedea hieroglife de nedescifrat.

Iată un exemplu. La stația de la Catedrală se anunță că ,,18 minute vor veni în 7 minute” ???? Ce se înțelege de aici?

Sau după o plăcută și revigorantă așteptare în soare, la peste 40 de grade Celsius, ce a presupus 38 de minute de așteptare după un mijloc de transport, brusc afli că mai trebuie să stai încă 26 de minute? Dorim asemenea surprize plăcute intregii conduceri RATT!

În stația de la Poșta Mare au dispărut și vechile, dar foarte utilele afișe scrise pe hârtie, ce erau cât de cât mai sigure decât panourile cu leduri. Dar măcar dacă nu se mai afișează nimic pe cale electronică, tot se poate citi un afiș micuț lipit pe geam ce ne atrage atenția la hoții din buzunare.

În schimb, pe un frumos stâlp, aflăm că acolo e RATT: Pai nu era vorba că nu se mai numesc așa? Tot acolo aflăm că toată tărășenia aparține de „Primăria Timișoara”. Oare se laudă sau se fac de râs cu alăturarea de numele de RATT? De parcă cetățeanul supraîncălzit nu știe pe cine să-și verse necazul? Cineva a crezut că se pot face confuzii și se vor adresa primăriei din Helsinki ori de la Ohaba!

Sigur că aceste două stații citate nu sunt singurele. Toate sunt în aceiași situație. Despre curățenie… cu alt prilej.

LĂSAȚI UN MESAJ