Răsfăț de weekend de toamnă: Miskolctapolca

1682

Ultima lună de toamnă înseamnă pentru mulţi dintre noi dorul de căldură, de răsfăţ, de apă. Motiv pentru care noiembrie este una dintre cele mai potrivite perioade să ne relaxăm cu masaje, jacuzzi, saune şi bazine termale. Într-un cuvânt, la SPA!

Agenţia de Turism Ultramarin vă propune pentru sfârșitul toamnei răsfăţuri la unul dintre cele mai îmbietoare complexuri wellness din ţara vecină, Ungaria: Miskolctapolca.

În Ungaria, Ţara apelor termale, unde din vestul ţării se poate ajunge cu cea mai mare uşurinţă, ofertele sunt mai mult decât îmbietoare. Cultura băilor are o istorie lungă de 2000 de ani pe teritoriul Ungariei, unde, până azi, arheologii au descoperit urmele a peste 20 de băi din timpul romanilor. Băile construite de turci în secolul al XVI-lea funcţionează şi azi în Budapesta şi Eger.

În prezent, există aproape 1300 de fântâni cu apă termală, dintre care 270 servesc ca băi, iar numărul izvoarelor cu efecte terapeutice depăşeşte o sută. În jurul acestor izvoare cu apă tămăduitoare s-au construit băi, sanatorii, ştranduri şi hoteluri cu o bogată ofertă de servicii. Pentru cei care caută o zi sau un weekend de bună dispoziţie şi relaxare alături de cei dragi, aqua park-urile şi băile termale reprezintă alegerea perfectă.

Miskolc este fără îndoială un oraș pe care dacă l-ai vizitat vei dori mereu să te întorci. Asta pentru că dincolo de farmecul orașului vechi, la doi pași de oraș se găsesc trei dintre cele mai apreciate obiective turistice din regiunea Ungaria de Nord.

Miskolctapolca, stațiune aflată în imediata vecinătate a orașului Miskolc este o zona plină de verdeață, cu vile cochete răspândite pe dealurile învecinate râului Hejő și este renumită îndeosebi prin Băile de Peșteră (Barlangfürdő) – unice în țară și renumite în întreaga Europă. Calitățile curative ale apelor termale de aici sunt cunoscute încă din secolul al XVI-lea.

În 1934, Miskolctapolca a fost declarată stațiune de vacanță. Începând de atunci au fost făcute investiții majore de modernizare a bazinelor cu apă termală, ultima mare investiție fiind realizată între anii 2002-2005. Rezultatul investiției este spectaculos. Nicăieri în Europa nu mai există un loc asemănător, unde te poți bucura de apa termală cu efecte curative direct în galeriile unei peșteri naturale.

Ce ar  fi de vizitat în zonă? Ei bine, castelul din Diósgyőr,cel din Lillafüred şi  puţin mai departe, cel din Eger, grădinile suspendate din Lillafüred şi peştera Ana şi de asemenea, Eger. Drumul dintre Lillafüred şi Eger este încântător, traversează parcul natural Bukki, printr-o zonă păduroasă, iar crengile copacilor se împletesc într-o imensă cupolă naturală deasupra serpentinelor.

Detsliile excursiei propuse de Ultramarin la SPA le găsiți aici: http://www.ultramarintm.ro/d1080/weekends/weekend-cu-autocarul/miskolctapolca-rasfat-de-week-end.html

 

LĂSAȚI UN MESAJ