Raportul referitor la protestele din 10 august a fost declasificat. Datele au ajuns la DIICOT

92

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat, joi, că raportul privind intervenția autorităților la protestele din 10 august 2018 a fost declasificat și a fost pus la dispoziția DIICOT, care desfășoară o anchetă penală.

Deși raportul este declasificat, documentele nu pote fi făcute publice înainte de a fi încheiată ancheta DIICOT, a spus ministrul.

Marcel Vela a refuzat să dea detalii despre cuprinsul raportului, invocând ancheta în desfășurare, dar a spus că nu știe de ce fostul ministru Carmen Dan nu l-a desecretizat, arătând care a fost procedura pe care a urmat-o: „Ministrul dă ordin, constituie comisia care analizează oportunitatea. Analizând oportunitatea, profesioniștii din minister s-au exprimat: poate fi desecretizat. Pasul 2: am cerut de la instituții să ne dea acceptul și le mulțumesc. Și cei de la SRI, SIE, Jandarmerie au fost de acord”.

Marcel Vela a anunțat că documentul declasificat a fost trimis procurorilor. „Am înaintat raportul declasificat către DIICOT, unde, după cum bine știți, există un dosar penal. DIICOT a comunicat ca ia act de acest raport declasificat, un raport care poate fi folosit în ancheta penală. Datele din raport sunt la dispoziția DIICOT-ului”, a explicat Vela.

Sursa: digi24.ro

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

LĂSAȚI UN MESAJ