Raport | O treime dintre copiii români trăiesc sub pragul sărăciei

36

Peste o treime dintre copiii din România trăiesc sub pragul sărăciei și 150.000 adorm flămânzi, arată datele unui raport al Organizației Salvați Copiii și al Avocatului Poporului. România înregistrează și cea mai mare rată a mortalității în rândul copiilor din Uniunea Europeană. 

Media în privința copiilor care trăiesc în sărăcie este de 5,9% în UE, în timp ce în România este de 21,5 procente. Deși în scădere, conform celor mai recente date estimate Eurostat, România rămâne statul european cu cea mai mare diferență la indicatorul sărăciei sau excluziunii sociale între copii și totalul populației.

O altă cifră îngrijorătoare este legată de faptul că 150.000 de copii merg seara la culcare fiindu-le foame, iar statistica include doar copiii care trăiesc în mediul rural.

Cei mai expuși riscului sunt, de departe, copiii care au doi sau mai mulți frați. Mortalitatea în rândul copiilor situează România pe primul loc în Uniunea Europeană, cu o rată de două ori mai mare decât media Uniunii pentru populația între 0 și 19 ani.

LĂSAȚI UN MESAJ