Rămas fără funcție politică, Ion Răducanu trece la amenințări! Despre ce este vorba

1625

Având motto-ul “A te încrede într-un perfid, înseamnă a-i da putința de a face rău” semnat de Seneca, fostul deputat Ion Răducanu face o serie de afirmații grave despre războiul deschis dintre UNPR și PMP.

Iată ce scrie Răducanu pe blogul său, raducanutm.ro:

Compromiterea totală a procesului de fuziune prin absorbție dintre UNPR și PMP datorată pe de o parte perfidiei, minciunii, imposturii și fariseismului  liderilor PMP, iar pe de altă parte, manifestărilor servile, umile și supuse ale trădătorilor Steriu Valeriu  Andrei și Toma Ioan – foștii conducători executivi ai UNPR – a fost dovedită de rezultatul slab obținut la alegerile parlamentare care a adus PMP – un plus de aproximativ un  procent, față de ceea ce au obţinut la alegerile locale.

Este o experiență tristă pentru UNPR și este o încercare eșuată  pentru PMP, care şi-a dorit să progreseze prin expansiune.

Din cei 18 deputați  PMP – 5 provin din UNPR, iar din cei  8 senatori PMP, numai unul este progresist.

Nerealizarea obiectivului esențial al fuziunii, respectiv contopirea a două partide mici, pentru formarea unui partid de peste 10 % și obținerea unui număr de cel puțin 60 de parlamentari, a produs nemulțumire, nervozitate, ură și dorință de răzbunare.

Supărarea președintelui PMP pentru prima sa nereușită s-a suprapus peste dezamăgirea secretarului general Dorel Onaca, inițiatorul și susținătorul fuziunii, precum și peste bucuria ascunsă a președintelui executiv Tomac Eugen, adevăratul vinovat pentru demolarea înțelegerilor inițiale, care i-ar fi deranjat poziția în partid și i-ar fi pus în pericol schemele perfide de instalare a oamenilor din gruparea sa, pe funcții eligibile.

Eșecul procesului de creștere al PMP prin absorbirea UNPR și-a găsit și țapul ispășitor Steriu Valeriu Andrei, fiul rătăcitor al partidului progresist. Disperarea lui Steriu de a nu fi „expulzat” de către PMP,  precum și teama de foștii săi colegi care-i cer socoteală pentru trădare, l-au făcut să-și sacrifice cinstea, onoarea, bunul simț, integritatea.

Servil și supus, dar și cu apucături securiste, Steriu Valeriu Andrei și-a văzut visul cu ochii, a reintrat în Parlament, a obținut și funcția de chestor (plătită cu peste 13 000 lei pe lună), iar acum luptă cu perfidie să-și ducă misiunea de gropar al UNPR  la bun sfarșit.

Care oare, dintre definițiile – NEMERNICIEI, respectiv COMPORTAMENT MÂRȘAV, JOSNICIE, TICĂLOȘIE, FAPTĂ NEDEMNĂ se potriveşte cel mai bine unor astfel de politicieni, care, asemeni cameleonului își schimbă înfățișarea  pentru a nu fi descoperiți ca TRĂDĂTORI, IMPOSTORI, OPORTUNIȘTI.

Deputatul Steriu Valeriu Andrei s–a străduit din răsputeri să distrugă  UNPR, înstrăinându-l printr-o mișcare mârșavă unui partid de buzunar, condus de fostul președinte față de care a  fost umil și supus întotdeauna. Misiunea securistă nu a putut fi îndeplinită, ceea ce a produs și produce disperare și spaimă.

Așa-zisa fuziunea între PMP și UNPR – nu s-a produs nici în fapt și nici în drept! După aproape 7 luni, nu există nicio sențință definitivă a unei instanțe competente care să consfințească fuziunea. Dar  Steriu și gașca lui continuă să-și manifeste caracterul de politicieni trădători, mincinoși, parșivi, infami, lipsiți de bun simț și onoare.

Deși deputatul și președintele executiv al Partidului Mișcarea Populară, Valeriu Steriu Andrei – nu mai este membru al UNPR, din ziua în care și-a depus candidatura la alegerile parlamentare pe listele popularilor, ca membru al acelui partid – continuă cu inconștiență și iresponsabilitate să semneze documente, cereri de intervenție și contestații în numele și pentru partidul progresist în calitate de președinte,  săvârșind cel puțin una din următoarele  infracțiuni prevăzute de NOUL COD PENAL – art. 258 – uzurparea de calitați oficiale; art. 300 uzurparea funcției; art. 322 – falsul în înscrisuri  sub semnătură privată; art. 323 uzul de fals; art. 326 – falsul în declarații.

Inconștiența săvarșirii unor fapte de natură infracțională de către un politician cu experiență, deputat în Parlamentul României are o singură explicație: TEAMA de a nu răspunde în fața instanțelor judecătorești pentru acțiunile întreprinse împotriva intereselor partidului și a membrilor săi, care cu siguranță vor cere acest lucru. Fostul președinte UNPR Steriu Valeriu – actual președinte executiv al PMP – trebuie să dea socoteală activului de partid al UNPR pentru cel puțin două fapte săvarșite în timpul mandatului său:

    Cheltuirea sumei de 96.000 euro provenită din subvenții AEP în primăvara 2016 – după bunul plac – fără a justifica cu documente, necesitatea, oportunitatea și legalitatea acestor cheltuieli, refuzând să predea documentele contabile, intrând astfel sub incidența NCP, 297 abuzul în serviciu; art.295 delapidare; art. 307 –deturnare de fonduri.

    Privarea celor 16 ORGANIZAȚII JUDEȚENE UNPR – de dreptul legal de a li se rambursa cheltuielile electorale din campania de la alegerile locale, în sumă de 1.047.190 lei, din cauza neglijenței, iresponsabilității și inconștienței președintelui UNPR, care împreună cu mandatarul finaciar trebuia să depună documentele justificative la termenul și în forma prevăzută de lege, intrând astfel sub incidența NCP 298 neglijență în serviciu; art. 244 înșelăciune coraborată cu infracțiunile prevăzute de Legea 334/2006, privind finanțarea partidelor politice și a campaniilor electorale.

Acestea sunt doar câteva dintre faptele ilegale săvârșite de fostul președinte al partidului progresist, actual deputat, mândrie a PMP și rușine a UNPR.

Membrii adevărați ai UNPR așteaptă încă răbdători ca fostul președinte trădător, Valeriu Andrei Steriu să îndrepte de urgență toate nelegiuirile făcute și să lase partidul progresist să-și reia activitatea în consens cu ideologia și statutul său.

Voința expresă a celor peste 100 000 de membrii UNPR – în frunte cu cei 1200 aleși locali, rămași fideli partidului și care au respins fuziunea este mai presus de machiavelismul, perfidia și fariseismul liderilor PMP – în general și a trădătorului Steriu Andrei Valeriu în special.

Un mare filozof german spunea că“e mai bine să trăiești singur, decât înconjurat de trădători”. Astfel, nimeni și nimic nu ne va opri să punem capăt acestei alianțe dăunătoare ambelor partide.

Într-una din fabulele sale, Fedru spunea – “greșind din întâmplare, nu-i nimeni vinovat, dar cel ce face – anume, nu trebuie cruțat”.

LĂSAȚI UN MESAJ