Raed Arafat: ”Elevii pot duce flori și mărțișoare de 1 martie. Și eu le duc colegelor”

1903

Elevii pot duce flori și mărțișoare la școală, de 1 martie, a spus șeful DSU Raed Arafat, cu precizarea că trebuie respectată măsura distanțării fizice în momentul în care sunt oferite.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a reamintit, la Digi FM, că și ministrul Educației este de acord ca obiceiul oferirii acestor simboluri să fie păstrat.

„Cred că domnul ministru al Educației s-a pronunțat pe această temă și nu are rost să intrăm într-o discuție foarte controversată. Da, eu am înțeles că e posibil să se ducă flori, mărțișoare luni. Distanțarea și tot trebuie păstrate”, a declarat Raed Arafat.

Întrebat dacă el personal va oferi flori și mărțișoare colegelor de serviciu, Raed Arafat a răspuns categoric ”Da”.

Mărţişorul, problemă spinoasă în acest an
Inițial, oficialii din Educaţie s-au contrazis pe tema mărțișorului și asta pentru că un ordin comun al ministerelor Educației și Sănătății cu regulile pentru redeschiderea școlilor interzisese „schimbul de obiecte personale”, categorie în care ar fi putut intra mărțișoarele și florile oferite cadrelor didactice și elevelor de 1 și 8 martie.

După mai multe declarații contradictorii, ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a afirmat că mărțișoarele sunt permise în școală, la 1 martie.
Sursa: observatornews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ