9.1 C
Timișoara
sâmbătă 20 aprilie 2024

Rabla pentru electrocasnice începe pe 15 decembrie. Ce produse putem cumpăra cu sprijin de la stat

Pe 15 decembrie începe Rabla pentru electrocasnice, programul prin care românii îşi vor putea înlocui aparatele electrice sau electrocasnice vechi cu unele noi. Bugetul alocat este de 40 de milioane de lei.

Inițial pe lista produselor ce puteau fi cumpărate prin programul Rabla pentru electrocasnice cuprindea șapte echipamente.

Contextul în care telemunca a devenit mai degrabă o regulă, a determinat Ministerul Mediului suplimentarea listei şi acum cuprinde, pe lângă televizoare, mașini de spălat vase, aparate de aer condiționat, frigidere și combine frigorifice, aspiratoare, uscătoare de rufe şi laptopuri şi tablete.

Statul se așteaptă ca la ediția din acest an să fie în jur de 100.000 de beneficiari. În acest an, înscrierea se va face online și tot online se vor primi și voucherele în valoare de până la 500 de lei, în funcție de produsul pe care doriți să-l achiziționați.

Potrivit Ministerului Mediului, Rabla pentru Electrocasnice 2020 a introdus în lista echipamentelor finanţate prin Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM), patru produse care nu au existat în ediţiile anterioare: aspiratoare, uscătoare de rufe, laptopuri şi tablete.

Rabla pentru Electrocasnice. Valoarea voucherelor pentru fiecare dintre cele 9 produse
Valoarea voucherului pentru fiecare dintre cele 9 echipamente fiananţate este de:

– laptopuri – finanţare de 500 de lei;

– aparate de aer condiţionat, frigidere sau combine frigorifice, televizoare, uscătoare de rufe, maşini de spălat vase, cu o finanţare nerambursabilă de 400 de lei;

– tablete şi maşini de spălat rufe – finanţare nerambursabilă de 300 de lei;

– aspiratoare, cu o finanţare nerambursabilă de 200 de lei.

„Aceste sume vor ajunge la români sub formă de vouchere electronice, după un proces de înscriere, care se va desfăşura online. Practic, se va intra în aplicaţia informatică de pe site-ul Administraţiei Fondului pentru Mediu, www.afm.ro, unde trebuie completate datele personale ale solicitantului şi bifat echipamentul pentru care se doreşte finanţarea. Imediat după acest proces, aplicaţia va emite un voucher unic, electronic, cu o valabilitate de 15 zile. Cu acest voucher, orice român se va duce la un comerciant autorizat, va preda aparatul vechi pe care vrea să-l înlocuiască şi va achiziţiona aparatul nou”, a explicat Fechet.

Un solicitant poate obţine mai multe vouchere, dar pentru produse diferite, respectiv un voucher pentru un anumit tip de produs. Echipamentul vechi care va fi predat comerciantului trebuie să fie de acelaşi tip cu cel nou achiziţionat, cu două excepţii: pentru uscătoarele de rufe şi pentru maşinile de spălat vase, sunt acceptate aparate vechi din restul listei programului.

Săptămâna viitoare se va desfăşura procesul de validare a comercianţilor în program, urmând ca lista acestora să poată fi consultată pe site-ul AFM.
Sursa: observatornews.ro

Alte subiecte :

Firma SOLARIA GRUP penalizată cu 2,7 milioane de lei, pentru întârzieri repetate la lucrări și nerespectarea prevederilor contractuale

Primăria Municipiului Timișoara a notificat constructorul care se ocupă de extinderea Școlii Generale nr. 30 cu privire la încetarea contractului și aplicarea unor penalități...

Legislația în construcții actualizată 2024, în dezbatere la CCIA Timiș | VIDEO

Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, în colaborare cu Inspectoratul Județean în Construcții Timiș, sub egida Inspectoratului de Stat în Construcții, a organizat...

Citește și :