0.1 C
Timișoara
duminică 3 decembrie 2023

Pușcărie cu ,,dispensă” pentru un fost greu din Primăria Timișoara

Fosta șefă a Serviciului de Resurse Umane din Primăria Timișoara, Rodica Aurelian, a încheiat cu procurorii DNA un acord de recunoaștere a vinovăției în dosarul concursurilor de angajare fraudate. Acordul a fost înregistrat la instanță pentru validare.

Rodica Aurelian a încheiat cu DNA un acord de recunoaștere a vinovăției în schimbul unei pedepse de trei ani de închisoare cu suspendare. Documentul a fost înregistrat la Tribunalul Timiș, urmând ca decizia finală asupra acordului să le aparțină judecătorilor. Primul termen din procesul de la Tribunalul Timiș a fost fixat în 17 decembrie 2023.

Acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat de Rodica Aurelian cu DNA vine după ce alte două funcționare implicate în fraudarea concursurilor, Elena Daniela Adam și Bianca Simona Vetrotetz, au fost condamnate la câte un an de închisoare cu suspendare și amânarea aplicării pedepsei după ce au recunoscut că, la cererea șefei de la Resurse Umane din Primăria Timișoara, Rodica Aurelian, au scris lucrările a cinci, respectiv nouă candidați agreați.

Bianca Simona Vetrovetz, una dintre funcționarele care a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției cu procurorii DNA, a povestit cu lux de amănunte cum funcționa schema de fraudare a concursurilor de angajare, coordonată de fosta șefă a Resurselor Umane din Primăria Timișoara, transferată după alegerea lui Dominic Fritz la Primăria Otelec. De altfel, Vetrovetz a depus și un denunț, devenind colaborator cu identitate reală al DNA și oferind „declarații ample și complete”.

Pur și simplu (n.r. Rodica Aurelian) m-a dominat și m-a manipulat prin tonul ei. Nu puteam să îndrăznesc să zic ceva pentru că dacă îi spuneam ceva, a doua zi rămâneam fără loc de muncă și aveam 2 copii și nu îmi permiteam să rămân fără serviciu. (…) Ulterior, eu mi-am dat seama cât de urât și de murdar a putut să procedeze cu mine”, a mai declarat funcționara, al cărui acord de recunoaștere a fost admis de instanță.

În denunțul depus la DNA, Bianca Simona Vetrovetz, care a a recunoscut că a scris lucrări pentru alții, susține că, după declanșarea anchetei DNA, fosta șefă a Serviciului de Resurse Umane din Primăria Timișoara, Rodica Aurelian, plecată între timp din funcție, a chemat-o la ea acasă pentru a-i cere să distrugă documente-cheie din anchetă.

„Mi-a solicitat să trec la ea urgent, să mă duc să vorbesc cu ea că trebuie să vorbească ceva cu mine”, susține Vetrovetz în denunț.

Funcționara a arătat că a mers acasă la Rodica Aurelian, au stat în terasă, iar fosta șefă de la Resurse Umane i-a cerut să facă un act ilegal spunându-i „este nasoală treaba la primărie, că DNA a solicitat dosarele de concurs ale lui Răvășilă Florin (n.r. fost director) și nu știa exact dacă s-a trimis la DNA copie sau originalele”.

„Mi-a zis, iarăși pe un ton autoritar, că trebuie să mă duc neapărat la birou și să caut dosarele de concurs ale lui Răvășilă Florin. (…) Pe lângă această solicitare, mi-a spus să merg într-o după masă, după program și să scot toate dosarele vechi de concurs care se țineau la noi în birou și nu erau trimise în arhivă și să caut în toate dosarele unde sunt lucrările scrise de mine și să le distrug”, a mai declarat Bianca Simona Vetrovetz, la DNA.

Sursa: https://adevarul.ro/

Alte subiecte :

Citește și :