Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Alina Petrescu: am aici copii după cele 20 de cereri de retragere a demisiei. În toate cele 20 de documente, textul este identic-VIDEO

545

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Alina Petrescu, a anunţat, joi, că la Cabinetul prim-ministrului au fost depuse 20 de cereri de retragere a demisiei de către miniştrii Executivului Grindeanu.

Ea a ţinut să menţioneze că toate aceste cereri sunt identice. „Am aici copii după cele 20 de cereri de retragere a demisiei. În toate cele 20 de documente care sunt tip, textul este identic, în toate cele 20 de documente este trecut şi numărul de înregistrare al demisiei, de la cabinetul primului-ministru”, a spus Alina Petrescu.

Ulterior, ea s-a amuzat constatând că toate cererile conţin aceeaşi greasala gramaticală.

„Există şi un paragraf de încheiere, identic, după cum spuneam în toate aceste cereri de retragere: ‘demisia subsemnatului a fost o demisie deliberată, fiind o formă de protest, consider că vacantarea funcţiei de membru a Guvernului – al Guvernului ar fi trebuit să scrie – intervine doar de la acest moment prin publicarea moţiunii de cenzură în Monitorul Oficial”, a subliniat Alina Petrescu.

Ea a menţionat că cererile de retragere a demisiei sunt lipsite de obiect. Ea a invocat drept argument Legea 90 privind organizarea şi funcţionarea Guvernului.

„Oricine citeşte Legea 90 privind organizarea şi funcţionarea Guvernului României şi a ministerelor şi ajunge la articolul 6 înţelege acest lucru. Dau citire acestui articol că să fie foarte clar pentru toată lumea: ‘demisia din funcţia de membru al Guvernului se anunţă public, se prezintă în scris prim-ministrului şi devine irevocabilă din momentul în care s-a luat act de depunerea ei, dar nu mai târziu de 15 zile de la dată depunerii”, a motivat Petrescu.

Purtătorul de cuvânt i-a enumerat pe cei care au depus cererile de retrage a demisiei până la momentul conferinţei de presă: Marius Dunca, Alexandru Petrescu, Teodor Meleşcanu, Mircea Dobre, Sevil Shhaideh, Ana Birchall, Petre Daea, Rovana Plumb, Florian Bodog, Toma Petcu, Andreea Păstîrnac, Mihai Tudose, Adriana Petcu, Pavel Năstase, Răzvan Cuc, Gabriel Les, Tudorel Toader, Viorel Ilie, Graţiela Gavrilescu şi Viorel Ştefan.

sursa: www.aktual24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ