Punctul de frontieră Nădlac II ar putea fi rezervat doar transportului de marfă

126

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunţat joi, la începutul ședinței de Guvern, că va avea o discuție cu omologul său din Ungaria pentru a analiza posibilitatea ca punctul de frontieră Nădlac 2 să fie folosit doar pentru transportul de marfă.

„Astfel încât să separăm traficul de marfă de pe culoarul verde şi autoturismele să le reorientăm spre alte puncte de trecere a frontierei, fie Nădlac 1 sau ceea ce optează partea maghiară, în sensul în care vom elibera din punctul de trecere Nădlac 2 rezervat strict pentru marfă”, a declarat Vela.

Acesta a mai spus că ar mai putea fi aprobată o ordonanță militară prin care să fie eliminată obligativitatea completării chestionarelor de către şoferii străini. În schimb, vor avea un timp în care să traverseze țara, oprind doar la anumite benzinării.

„Nu mai completează chestionarul, semnează doar declaraţia că în 48 de ore părăsesc România, cu amendamentul că se opresc doar în staţiile de benzină şi parcările impuse prin acel coridor verde de către Ministerul Transporturilor”, a precizat Vela.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.