“Punctul 8 de la Timişoara/ Fără comunişti/ Fără penali” – a fost sloganul flash-mob-ului de azi din faţa PSD Timiş. Foto-video

447

Doar câteva persoane s-au alăturat astăzi protestului mut care a început de la orele 12.00, în faţa PSD Timiş. Jurnalistul independent, Mălin Bot, a fost cel care a filmat întregul protest şi cel care i-a îndemnat pe manifestanţi să işi spună nemulţumirile.

”Punctul 8 de la Timişoara/ Fără comunişti/ Fără penali” – a fost sloganul flash-mob-ului de azi din faţa PSD Timiş

Punctul 8 al Proclamaţiei de la Timișoara ( un document programator adoptat la Timișoara în data de 12 martie 1990) care apare şi pe banner-ul manifestanţilor se referă la cererea ca „în legea electorală să se treacă un paragraf special care să interzică foștilor activiști comuniști candidatura la funcția de președinte al țării. Președintele României trebuie să fie unul dintre simbolurile despărțirii noastre de comunism. ”

Jandarmii au privit, de pe margine, desfăşurarea manifestaţiei.

“Sunt flash-mob-uri care nu o să impresioneze prin număr, ci prin consecvenţă”, a declarat unul dintre organizatorii protestului, membru al ”Iniţiativa Timişoara”.

Motivul protestului a fost cât se poate de clar: toate modificările adoptate de Guvernul PSD în ultima vreme. Așa cum au anunțat pe Facebook, protestatarii spun că nu vor permite ca țara să ,,derapeze într-o zonă nedemocratică și autoritaristă”.

„Pentru a evita situaţia de-a derapa într-o zonă nedemocratică şi autoritaristă, trebuie să le demonstram celor care au transformat Parlamentul într-o gaşcă de tâlhari, că suntem cu ochii pe ei, că nu vom ceda siluirilor politice la care s-au dedat. Dragi prieteni, istoria acestui oraş ne face să nu uităm că democraţia românească a început de aici”, au precizat organizatorii protestului.

Din cauza orei nepotrivite la care a avut loc manifestaţia, mulţi timişoreni nu au participat, luându-se în calcul că aceştia lucrează în intervalul orar respectiv.

Nici conducătorii auto care erau în trecere nu au rămas  indiferenţi, exclamânu-şi mesajele pentru partidul PSD.

Protestele se vor desfăşura şi săptămâna viitoare, până în data de 16, în fiecare zi. Toate sunt autorizate.

LĂSAȚI UN MESAJ