Puncte prețioase în Moldova!

118

ACS Poli a pornit cu dreptul în play-out; victorie prețioasă la Botoșani cu 2-1 și un pas imens către salvarea de la retrogradare.

Confruntați cu eternele probleme financiare, fotbaliștii timișoreni au lăsat la o parte grijile și au reușit una dintre surprizele rundei I din faza secundă a campionatului. Violeții au învins cu 2-1 în deplasare la FC Botoșani și 10 puncte în clasamentul play-out-ului. Băieții lui Ionuț Popa și-au apărat șansele și au știut să profite de problemele din lotul moldovenilor, probleme survenite după episodul în care antrenorul a lovit unul dintre jucători.

Poli s-a văzut condusă la Botoșani extrem de rapid. Miron a deschis scorul în minutul 17 cu o lovitură de cap și cei mai pesimiști timișoreni se gândeau deja să nu se repete episoadele din sezonul regulat. Replica oaspeților a venit prompt și căpitanul Marius Croitoru a egalat, cu puțin noroc, în minutul 22. A fost golul care le-a dat curaj bănățenilor că pot spera în premieră la un rezultat pozitiv în nord-estul țării.

Lovitura de grație a venit în minutul 67, prin penaltyul transformat de Șeroni după un fault suferit de Bărbuț. 2-1 pentru Poli, rezultat cu care avea să se și încheie meciul în ciuda ratărilor la ambele porți. Cea mai mare în minutul 89, când Stratona  fost salvat de bară la reluarea lui Moruțan.

La finalul celor 90 de minute, tehnicianul Ionuț Popa și-a felicitat jucătorii și a ținut să precizeze: ”Toți spun că e un miracol, dar nu e chiar așa miraculos. Au muncit băieții. Și azi le-am zis că ne-au bătut cei de la Botoșani pe unde ne-au prins și ar trebui să profităm că nu mai au antrenor. Și la pauză am zis că putem câștiga. Putem să mai înscriem 2-3 goluri”.

ACS Poli: Straton – Străuț, Cânu, Scutaru, Șeroni (74 – Neagu) – Soljic, Poparadu – Bărbuț, Croitoru (78 – Bocșan), Fucek – Popovici (90 – Bîrnoi).

Cea de-a doua victorie externă a Timișoarei din acest sezon aduce un total de 10 puncte cu care reduce din ecartul ce o desparte de locurile neretrogradabile. Peste 10 zile ACS-ul va juca acasă contra lui FC Voluntari.

 

LĂSAȚI UN MESAJ