Puncte importante în ecuația retrogradării! ACS Poli – Juventus 2-0

77

ACS Poli a izbutit al doilea succes din play-out, 2-0 cu lanterna roșie Juventus București, în deschiderea etapei a 9-a din Liga 1. Timișorenii săltă provizoriu de pe locurile retrogradabile cu cinci etape rămase de disputat.

Prim-divizionara timișoreană a câștigat meciul care putea să închidă ecuația retrogradării. Un succes cu 2-0 în fața lui Juventus București în deschiderea rundei cu numărul 9 o readuce pe Poli în grupul echipelor implicate în lupta pentru locurile 9-13.

Adrian Neaga a riscat cu o formulă ofensivă din start, un 3-4-3 obligat și de absențele fundașilor centrali, și cu destul noroc improvizația a funcționat. Două goluri rapide în debutul reprizelor, la ambele portarul lui Juve, Găvrilaș, a avut o vină.

Gazdele au avut noroc și la prima situație de poartă au deschis scorul. Era minutul 6 și un corner executat de Munteanu are un traseu ciudat înainte ca Wallace să își trimită mingea în propria poartă pentru 1-0. La adăpostul acestui avantaj partida a curs exact cum și-au dorit elevii lui Neaga. Gazdele au controlat ostilitățile și au câștigat pe merit.

Până la pauză Vașvari și Drăghici au avut golul de 2-0 în vârful bocancului dar de fiecare dată defensiva oaspeților a scăpat cu fața curată. Juventus și-a creat o singură oportunitate de a marca, la reluarea cu capul a lui Ciobanu de la jumătatea reprizei.

Timișorenii au avut un start foarte bun și în repriza secundă. La trei minute de la reluare Drăghici urmărește mingea la șutul lui Roman și profită de intervenția portarului advers și îl obligă să faulteze în suprafața de pedeapsă. Poli a primit lovitură de la 11 metri și Vașvari a trasformat pentru 2-0 și pentru o repriză liniștită.

Scorul înregistrat în minutul 49 avea să se păstreze până la final în ciuda câtorva situații de a marca de ambele tabere. Victorie cu 2-0 și poate cea mai clară a campionatului.

ACS Poli: Straton – Străuț, Cânu, Raț – Munteanu, Vașvari, Artean, Țigănașu (43 – Oliva) – Roman, Drăghici, Bîrnoi (68 – Velcotă).

Cu aceste succes Poli scapă momentan de pe locurile cu emoții și, cel puțin până la finalul rundei, va ocupa locul 11 cu 22 de puncte. Meciul care îi interesează pe bănățeni are loc duminică la Chiajna între Concordia și Gaz Metan Mediaș, adică echipele ce o pot depăși pe trupa timișoreană. În runda viitoare Poli va evolua la Sfântu Gheorghe contra revelației din plat-out, Sepsi.

 

LĂSAȚI UN MESAJ