Punct termic transformat în spaţiu multifuncţional, dar fără reguli de funcţionare

577

Autorităţile locale din Timişoara se grăbesc să îndeplinească, pe ultima sută de metri, cât mai multe promisiuni. Una dintre ele viza transformarea punctelor termice din oraş nefolosite în spaţii multifuncţionale. O primă locaţie a fost deja amenajată pe strada Șt. O. Iosif. Problema este că nu se ştie încă şi cum vor funcţiona aceste spaţii.

Consiliul Local Timişoara nu a întocmit încă un regulament de funcţionare. Aşa că acum nu se ştie ce activităţi pot fi întreprinse aici şi nici programul de funcţionare. Autorităţile anunţă însă că spaţiile sunt destinate pentru activităţi de cartier.

„A fost finalizat, pe str. Șt. O Iosif nr. 1, primul spaţiu multifuncţional, amenajat în cartiere în spaţii excendentare din puncte termice. Compania Colterm, deţinătoarea spaţiului, a zugrăvit o parte nefolosită din respectivul punct termic, iar Aquatim l-a dotat cu mobilier. Aceste spaţii vor fi predate consiliilor consultative de cartier spre gestionare şi vor fi folosite atât de aceste consilii, cât şi de tineri, pensionari, asociaţii de proprietari etc. Se lucrează în prezent la un Regulament de funcţionare al acestor spaţii multifuncţionale din cartiere. În jurul punctului termic de pe strada Șt. O. Iosif au fost amenajate şi noi locuri de parcare”, anunţă Primăria Timişoara.

Municipalitatea are de gând să transforme 20 de foste puncte termice din oraş în spaţii multifuncţionale. Până acum au fost identificate doar jumătate dintre locaţii.

LĂSAȚI UN MESAJ