24.3 C
Timișoara
miercuri 4 octombrie 2023

Pulsul societății: sărbători, scumpiri și luminițe kitsch | FOTO-VIDEO

Frigul s-a lăsat peste urbea timișoreană, însă cele nu au înghețat au fost prețurile de anul acesta de la Târgul de Crăciun! Am ieșit în stradă să luăm, pentru ultima oară anul acesta, pulsul Timișoarei și să vedem ce cred cetățenii despre modul în care orașul este împodobit. Am fost curioși să aflăm dacă timișorenii și-au cumpărat ceva de la Târgul de Crăciun, dar și unde își vor petrece sărbătorile.

Cetățenii sunt mulțumiți de oraș, le place modul în care este împodobit, deși există unele voci care spun că tarabele ar fi fost mai bine amplasate în Piața Libertății, la fel ca în trecut. Câțiva timișoreni spun că orașul este împodobit cu kitch, deși majoritatea admiră decorațiunile din centru – plasa cu luminițe, brazii sau roata, care a fost o noutate.

Timișorenii iubesc sărbătorile

Atmosfera de sărbătoare se resimte în oraș. Oamenii sunt fericiți, unii le-au cumpărat deja cadouri celor dragi și au stabilit încă de acum planurile de vacanță. Cei mai mulți timișoreni au spus că vor rămâne acasă cu familia. Alți locuitori ai orașului aleg să plece la munte pentru vacanța de sărbători.

Întrebați despre cum a fost anul acesta pentru ei, părerile au fost împărțite. Unii se declară încântați și spun că financiar au dus-o chiar bine. Ceilalți se uită cu speranță la creșterile de salarii și pensii care se vor aplica începând cu anul viitor.

În ciuda scumpirilor generale, cetățenii nu s-au dat înapoi din a-și cumpăra produse de la Târgul de Crăciun. Cele mai populare mâncăruri au fost colacii secuiești, gogoșile dulci ori plăcintele cu brânză sau mărar. Cei prezenți la concertele din Piața Victoriei s-au putut încălzi cu un pahar de vin fiert cu portocale, o ciocolată caldă ori un suc de mere cu scorțișoară.

Comercianții spun că cele mai bune vânzări au loc în weekend, atunci când centrul este mai aglomerat. În restul săptămânii e pustiu și se plâng că stau ore în șir la tarabe, în frig. În timp ce cumpărătorii susțin că prețurile mâncărurilor de la Târgul de Crăciun au crescut, vânzătorii consideră că ele sunt justificate!

***Motivul pentru care produsele de la Târgul de Crăciun s-au scumpit, dar și justificarea comercianților, găsiți în ediția de săptămâna aceasta a ziarului. Banatul Azi apare la chioșcurile de presă joi, 15 noiembrie!

Suntem aproape de finalul anului iar Timișoara se află în prag de sărbătoare.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alte subiecte :

3 sfaturi de care să ții cont când alegi un lampadar

Lumina este esențială într-o casă, dintr-o varietate de motive, cum ar fi atât cele practice, care îți permit să îți desfășori activitățile de zi...

Vaccinul antigripal poate fi procurat de asiguraţi direct din farmacii

Asiguratul, pe baza unei reţete compensate, eliberate de medicul de familie sau de un medic specialist se poate adresa oricărei farmacii în contract cu...

Spălări rețele Aquatim

Citește și :