PSD Timiș vizează problemele apărute și constituie echipa pentru alegerile parlamentare din decembrie-VIDEO

276

Călin Dobra, președintele executiv al PSD Timiș, aduce la cunoștiință obiectivele partidului, înainte de începerea alegerilor: S-a stabilit data alegerilor, 11 decembrie. A fost o decizie foarte discutată, dar importante sunt rezulatele de după alegeri. Echipa PSD Timiș s-a creionat în mare parte până acum. Am pus la punct strategia în ceea ce privește alegerile parlamentare ce vor urma. Până la sfârșitul lunii septembrie, PSD va anunța lista candidaților. Vă promitem surprize plăcute. Pe liste vor fi 10 deputați și 4 senatori.

Senatorul Matei Suciu vizează neregulile apărute înaintea alegerilor:” Vreau să aduc la cunoștința dumneavoastră poziția PSD în ceea ce privește un subiect deja apărut în presă. Este vorba despre declarația domnului Vasile Blaga, senator din partea PNL Timiș, pe același colegiu cu mine. Dânsul susține candidatura și câștigarea municipiului Cluj Napoca, ca viitoare Capitală Culturală Europeană. Competiția se va termina peste trei săptămâni. Municipiul care va câștiga va aduce un impact deosebit asupra culturii în județul respectiv. Nu înțeleg de ce această susținere, deoarece dânsul este parlamentar de Timiș. Noi reprezentăm acest județ prin încrederea și votul cu care am fost trimiși în Parlament. Domnul Vasile Blaga uită pe cine reprezintă și spune cu subiect și predicat că susține Clujul în această competiție. Noi vrem să tragem un semnal de alarmă, pentru că nu este corect așa ceva”.

Senatorul aduce la cunoștința cetățenilor și declarația nefericită a ambasadorului american James Petit, declarație făcută în Republica Moldova, cu ocazia împlinirii a 24 de ani, a acestui stat. Remarcă nefericita declarație și suplimentează cu faptul că în 1981, România a recunoscut, ca al doilea stat românesc Republica Moldova. Atunci a proclamat și independența față de Federația Rusă.

A treia problemă foarte deranjantă pentru PSD este legată de faptul că trei colegi: Dan Idolu, Alfred Simonis și Cătălin Tiuch sunt chemați la poliție să dea cu subsemnatul. Motivul acuzațiilor: unele declarații politice pe care le-au făcut.

”Considerăm absolut impardonabil faptul că RETIM a făcut plângere penală împotriva celor trei colegi. Datorită faptului că cei trei ar fi avut informații clasificate, informații care nu sunt la îndemâna tuturor. Ei nu contestă veridicitatea celor afirmate, ci contestă faptul că aceștia ar fi avut voie să facă publice aceste informații. Din punctul meu de vedere este inadmisibil ca RETIM să plătească penalități de 10.000 de lei în fiecare zi. Pentru faptul că o stație de sortare și una de compost nu au fost realizate în parteneriatul pe care RETIM l-a făcut cu societatea RER. Aceștia însă nu vor putea pune niciodată pumnul în gura noastră, reprezentanții cetățenilor. Nu este corect ca informații care nu sunt contrazise de către cele două societăți, să nu ajungă publice”, a fost de părere senatorul Matei Suciu.

LĂSAȚI UN MESAJ