PSD Timis rămâne prins în ” febra” căutărilor electorale !

104

Cu patru luni înaintea alegerilor locale, PSD Timis continuă să-și caute cu febrilitate candidații potriviți pentru această competiție, în care „încleştarea” cea mai dură va fi cu contracandidații din PNL Timiş.

Dacă la liberali există măcar certitudinea candidaturii lui Nicolae Robu pentru un nou mandat de primar al Timișoarei, în curtea social-democraților incertitudinile persistă atât în privința candidatului pentru primăria capitalei Banatului, cât şi în cea privind candidatul la preşedinția viitorului Consiliu Judeţean Timiș.

Potrivit președintelui executiv al PSD Timis, Călin Dobra, măcar în prezent s-a ajuns la două nume mari și late care ar urma să-i fie adversari lui Robu. Este vorba de medicii și universitarii Florin Bârsășteanu şi Marius Craina.

Dintre cei doi, urmează să fie ales, pe la începutul sau mijlocul lunii februarie, social-democratul „fără teamă și fără prihană”, precum în poveste, care să se ia, în sfârșit, de piept cu liberalul aflat în fruntea Timișoarei.

Rămâne de văzut care dintre cei doi medici-politicieni va fi preferatul șefilor filialei, dar, conform unor surse din interiorul partidului, prima șansă o are Marius Craina, care ar fi preferatul lui Sorin Grindeanu, în vreme ce Florin Bârsăşteanu ar avea susținerea declarată a recent revenitului la vârful PSD Timiş, Dan Poenaru.

Altfel, în povestea cu candidații la președinția Consiliului Județean Timiș, situatia este la fel de „în ceață”, conducerea filialei social-democrate neavând nici la acest capitol prea multe și prea clare opțiuni. Se vorbește însă că, dacă mobilizarea primarilor PSD Timiş în campania electorală care bate la ușă nu va fi prea „vizibilă”, preşedintele Grindeanu ar putea apela din nou la veteranul Titu Bojin, aflat într-o poziție marginală în partid, ca urmare a problemelor de imagine cauzate de relația acestuia cu justiția.

Nu de alta, dar pentru liderii de azi ai PSD Timis, o înfrângere în ambele competiții, la primărie, respectiv la consiliul județean, ar însemna un dezastru greu de cuantificat pentru carierele lor politice viitoare !

foto: timisoarapress.blogspot.com

LĂSAȚI UN MESAJ