Liderii PSD Timiş, blocaţi de rezultatul foarte bun obţinut

3327

Anunţarea rezultatelor exit-poll-urilor i-a luat prin surprindere pe reprezentanţii PSD Timiş, care nu se aşteptau la un scor chiar atât de mare. Prima reacţie după ora 21 a fost… tăcerea.

Sunt de faţă Sorin Grindeanu, preşedintele partidului, Eugen Dogariu, Petru Andea, Alfred Simonis, Ion Ardeal Eremia, Dan Idolu, Adrian Diaconu.

Sorin Grindeanu a declarat în prima instanță, „la cald”: „Avem un exit-poll național care arată o victorie zdrobitoare a PSD-lui , ceea ce mă bucură. Însemnă că românii au votat seriozitatea, au votat un program serios, un program realist . Un program care în următorii patru ani va fi pus în practică. Lucrurile stau bine din acest punct de vedere pentru noi și asta însemnă totodată o mare responsabilitate. Eu sunt extrem de conștient de responsabilitatea pe care ne-au dat-o românii astăzi . O responsabilitate enormă care trebuie răsplatită prin fapte, printr-o guvernare coerentă, o guvernare care să facă exact ceea ce s-a spus în programul de guvernare. În rest suntem extrem de atenți pentru tot ce însemnă numărătoarea paralelă pe care o facem aici. Sigur, vorbesc ca președinte PSD Timiș. Toți colegii mei sunt angrenați în acest proces. Suntem încrezători, inclusiv pentru ce înseamnă rezultatul nostru la județul Timiș. Dar repet, e un apel pe care-l fac la toată lumea, la seriozitate, decență și mai ales responsabilitate. Dacă acest vot masiv pentru PSD se va confirma, și eu cred că așa va fi, inclusiv și după numărărea voturilor, asta însemnă o responsabilitate enormă ce apasă pe umerii noștri.

În afară de ALDE mai aveți în vedere și o colaborare cu alte partide?

Sorin Grindeanu: „Nu sunt eu în măsură să răspund la aceste întrebări. Eu cred că pe parcursul întregii campanii electorale noi ne-am văzut de linia trasată la început. Și anume să spunem cât mai mult despre programul nostru de guvernare, să explicăm oamenilor ce vrem să facem. Să vorbim cu cât mai mulți. Asta a și fost cheia întregii campanii. Nu ne-am lăsat atrași în tot felul de capcane, mai mult sau mai puţin inteligente. Și ne-am văzut de treaba noastră. Cuvântul de ordine în PSD Timiș este responsabilitatea. Și în următoarele ore va fi concentrare maximă la numărătoarea paralelă.”

Scorul de la nivel național se va reflecta și la Timiș?

Sorin Grindeanu: „Nu se știe acum. E greu de făcut o predicție. Se va vedea în câteva ore cum stau lucrurile.”

LĂSAȚI UN MESAJ