PSD consideră că poziția de azi a PMP este o gravă încălcare a protocolului de colaborare dintre partide

209

Azi a avut loc o ședință de maximă importanță pentru județul noastru. Mai exact pentru banii pe care-i va cheltui conducerea județului pentru diverse proiecte sau investiții.

A avut loc de dimineață o sedință de plen de CJT. Într-un final bugetul a fost adoptat în varianta propusă în ciuda opoziției vădite a consilierilor PMP. Vicepreședintele Roxana Iliescu a votat împotriva acestui proiect de buget în ciuda faptului ca a lucrat la el. Reacția principalului partid din majoritatea Consiliului Județean nu a întârziat să apară.
În şedinţa Consiliului Judeţean Timiş care avut loc astăzi, s-a înregistrat o premieră absolută: un vicepreşedinte care a lucrat la elaborarea proiectului de buget pentru anul 2018 a votat împotriva proiectului amintit. Este vorba de vicepreşedintele Roxana Iliescu, care a declarat la finalul şedinţei că votul dânsei este o consecinţă a unei decizii politice luate de conducerea PMP Timiş.
Pentru ca lucrurile să fie înţelese corect, trebuie menţionate câteva aspecte: ”Doamna Roxana Iliescu a devenit vicepreşedinte al CJ Timiş în urma unui protocol de colaborare între PSD, ALDE şi PMP, document semnat în vara anului 2016, în care se specifica foarte clar că cele trei formaţiuni politice vor susţine proiectele judeţului Timiş.
Astăzi, cel mai important proiect, bugetul judeţului Timiş, nu a fost votat de către reprezentantul PMP, Roxana Iliescu, iar cel de-al doilea consilier, Dorin Cândea, a lipsit de la şedinţă. Luând act de votul doameni Iliescu, vot care, potrivit spuselor doamnei vicepreşedinte, a venit în urma unui ordin dat de actualul preşedinte al PMP Timiş, Cornel Sămărtinean, considerăm că a fost încălcată o prevedere extrem de importantă a protocolului semnat acum doi ani.
Regretăm situaţia creată şi le solicităm imperativ partenerilor de la Partidul Mişcarea Populară rezolvarea de urgenţă a problemelor interne cu care se confruntă, probleme care afectează bunul mers al administrării judeţului Timiş, prin reafirmarea sprijinului față de colegii de coaliție şi prezentarea scuzelor pentru comportamentul de astăzi. Partidul Mişcarea Populară are obligaţia să prezinte public poziţia privind protocolul cu PSD şi ALDE, precum să îşi asume şi proiectele aflate în derulare, în condiţiile în care este reprezentat în conducerea Consiliului Judeţean Timiş. Partidul Social Democrat a dat dovadă în aceşti doi ani de seriozitate şi stabilitate ca urmare a protocolului semnat în 2016 şi aşteaptă acelaşi lucru şi din partea PMP” au spus liderii PSD.

LĂSAȚI UN MESAJ