Protocol de colaborare între Dumbrăviţa şi Szentes. Video

99
Comunitatea maghiară a comunei Dumbrăviţa a sărbători, în 15 Martie, Ziua Maghiarilor de Pretutindeni. Cu acest prilej, s-au depus coroane de flori la monumentul eroilor din Parcul Central, iar la biserica reformată s-a ținut o slujbă ecumenică. La eveniment au particpat şi invitaţi din străinătate, precum primarul localității Szentes din Ungaria, domnul Imre Szirbik.
Cu această ocazie, în sala de consiliu a Primăriei Dumbrăvița a fost semnat un protocol de colaborare între Școala Gimnazială Dumbrăvița și Organizația Non-Guvernamentală “Árpád Szabadidős Sport Klub” din Szentes, Ungaria. Actul prin care cele două părți se obligă la o colaborare permanentă pe plan educațional și cultural a fost semnat și ștampilat de Imre Szirbik, primarul orașului Szentes, și de Victor Malac, primarul comunei Dumrăvița.
Localitatea Dumbrăvița, comună satelit a Timişoarei, a fost înființată în anul 1891 de 133 de familii de religie reformată, cu trei mici excepții, care au venit din orașul de pe râul Kurca, Szentes.

sursa: Dumbrăviţa Tv

Mihaela Păunescu

LĂSAȚI UN MESAJ