Protestele taximetriștilor din Timișoara continuă-video

188

Taximetriștii din Timișoara au protestat pentru a doua zi la rând. Zeci de șoferi au răspuns apelului Asociației Banat Taxi și au ieșit din nou în stradă, joi, 15 noiembrie.

În cea de-a doua zi de protest, taximetriștii s-au adunat în fața Palatului Administrativ, acolo unde își are sediul și Prefectura Timiș. Asta după ce, miercuri, ei au protestat în fața Primăriei Timișoara.

Șoferii de taxi sunt nemulțumiți de existența companiilor care oferă servicii de car sharing. Aceștia spun că este o concurență neloială pentru că mașinile Uber sau TaxiFy nu ar deține autorizații de transport persoane. Protestul a durat până la ora 13:00 și va fi reluat și vineri, tot între orele 10:00 și 13:00.

Asociația Banat Taxi s-a făcut și parte din procesul intentat de taximetriștii transilvăneni împotriva celor de la Uber, pe care îi acuză de practici ilegale pentru că nu sunt obligați să obțină autorizații la fel ca ei. În toată lumea există servicii alternative de transport, cum este car-sharing, oferite de Uber sau TaxiFy.

LĂSAȚI UN MESAJ