Proteste în Serbia: grupul de manifestanţi a pătruns în sediul televiziunii publice

155

Un grup de manifestanţi a pătruns sâmbătă în sediul postului de televiziune RTS din Belgrad, cerând încetarea controlului exercitat de preşedintele Aleksandăr Vucici asupra mass-media, informează Reuters şi EFE, preluate de Agerpres.

Potrivit informaţiilor transmise de televiziunea regională N1, un grup de protestatari sub conducerea liderului partidului de extremă-dreapta Dveri, Boșko Obradovici, a pătruns în clădire, unul din punctele unde manifestanţii sârbi se adună în fiecare sâmbătă începând din 8 decembrie pentru a denunţa obediența instituţiei media faţă de autorităţi.

Într-o transmisiune live pe Facebook, făcută publică de organizatori, se poate vedea un hol al clădirii RTS plin de oameni, mulţi dintre aceştia strigând. Un protestatar cu un megafon încerca să menţină ordinea, asigurând în acelaşi timp că oamenii vor rămâne până când „RTS este eliberată”.

Mai mulţi agenţi ai poliţiei au sosit la faţa locului, iar un bărbat care s-a prezentat drept ofiţer de poliţie de rang înalt a solicitat celor doi politicieni din opoziţie, fostul primar al Belgradului, Dragan Djilas, şi naţionalistul de extremă-dreapta Boșko Obradovici să evacueze holul, dar cei doi au refuzat.

Zeci de mii de persoane, potrivit mass-media locale, au manifestat sâmbătă din nou la Belgrad împotriva preşedintelui Vucici.

sursa: digi24

LĂSAȚI UN MESAJ