Proteste împotriva… legii de interzicere a protestelor! Robu, pregătit să iasă în stradă, Şora se teme de o dictatură! VIDEO

3212

Iniţiativa legislativă a parlamentarului PSD Tudor Ciuhodaru, prin care acesta doreşte închisoare pentru cei ce protestează, iar prin demersurile lor este afectată activitaea statului, crează controverse şi în vestul ţării. Primarul Nicolae Robu este dispus să iasă în stradă pentru a opri o astfel de modficiare a Codului Penal.

robu-pnl-still017„Eu ies în stradă împotriva a aşa ceva. Mi se pare aberant”, a spus Robu.

Potrivit proiectului depus la Senat, oamenii care protestează riscă să stea după gratii între 6 luni şi 3 ani dacă acţiunile lor „au scopul de a schimba ordinea constituțională ori să îngreuneze sau să împiedice exercitarea puterii de stat”.

Iniţial deputatul care a întocmit proiectul a spus că a creat documentul în contextul protestelor din Târgu Mureş, prin care etnicii maghiari cereau autonomia Ţinutului Secuiesc.

„Evenimentele de la Târgu Mureș, în cadrul cărora s-a cerut autonomia Ținutul Secuiesc, precum și cererile europarlamentarilor români de etnie maghiară Laszlo Tokes și Csaba Sogor impun ca Parlamentul României să adopte acest act normativ prin care să reglementăm faptul că în România libertatea, democrația, dreptul de mișcare și libera exprimare, nu pot merge până la nivelul la care, prin abordări extremiste, separatiste, revizioniste, se atacă esența statului român”, arată deputatul PSD în expunerea de motive.

Problema este că purtătorul de cuvând PSD a declarat că şi protestele din Piaţa Victoriei din Bucureşti din februarie au perturbat activitatea Guvernului, aşadar, manifestanţiia r putea intra sub incidenţa acestei legi, dacă ea va fi adopatată.

Mihai-soraFilosoful timişorean Mihai Şora protestează şi el împotriva proiectului. „Dragii mei, toate dictaturile încep la fel. Și nu există început mai pervers decât acela care invocă „vidul legislativ“ pentru a pune călușul în gura oamenilor, pentru a interzice celelalte organizații sau partide aflate în opoziție”, a scris acesta pe pagina a de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ