Protest spontan al angajaţilor CFR. Trenuri întârziate la Timişoara

675

Mai mulţi angajaţi ai CFR au pornit, miercuri dimineaţă, un protest spontan. Mai multe trenuri sunt afectate în toată ţara, Regionala CFR Timişoara nu face excepţie.

Din cauza protestului spontan al CFR-iştilor, mai multe garnituri nu au putut pleca din staţii, neavând cine să le conducă. Potrivit reprezentanţilor CFR Infrastructură, sunt afectate 7 regionale. La Timişoara au întârziere sau nu au plecat din gară 20 de trenuri.

Angajaţii sunt nemulţumiţi că nu s-a mai semnat un contract colectiv de muncă şi salariile lor, cel puţin momentan, nu au crescut.

“Acest protest are loc în contextul în care administraţia şi federaţiile sindicatele reprezentative se află deja în negocieri pentru semnarea noului Contract Colectiv de Muncă 2017-2018, negocieri în cadrul cărora conducerea CFR SA a anunţat că în bugetul companiei pentru anul 2017 este inclusă o creşterea a fondului de salarii cu 22,5%, creştere care se va regăsi, în urma negocierilor cu partenerii sociali, în salariile angajaţilor”, trasmite CFR Infrastructură.

Acţiunea este una spontană, în care sindicatele nu au fost angrenate.

“Compania (n.r. CFR) atrage atenţia salariaţilor că acestă formă de protest încalcă procedurile legale, aduce grave prejudicii companiei, prin înregistrarea de pierderi financiare, şi afectează transportul pasagerilor care şi-au procurat deja biletele pentru efectuarea călătoriei, conform graficului de circulaţie din Mersul Trenurilor”, mai spun cei de la CFR.

Update: Pe raza Regionalei CFR Timișoara sunt afectate 20 de trenuri, iar la nivel naţional 140. Cele mai multe sunt oprite în gările Arad, Aradul Nou, Curtici, Vinga, Orțișoara, Deva, Simeria, Ilia, Subcetate și Petroșani.

Trenul internaţional Timișoara – Budapesta este oprit în stația Vinga de la ora 8, iar cel Viena – București este blocat în gara Simeria de la 7:30.

Update 2: Înca 3 trenuri de pe raza CFR Timișoara sunt oprite în stații din cauza protestului.

LĂSAȚI UN MESAJ