15.1 C
Timișoara
marți 21 mai 2024

Protest spontan al angajaţilor Agenţiei pentru Protecţia Mediului Timiş

Angajaţii Agenţiei pentru Protecţia Mediului Timiş (APM Timiş) au declanșat, în această dimineață, începând cu ora 10:00, un protest spontan împotriva discriminării salariale, alături de angajații din celelalte agenții județene de protecția mediului din ţară.

„Suntem indignați de discriminarea salarială la care suntem supuși în comparație cu funcționarii publici din agenții și instituții județene ale altor ministere, cărora li s-au stabilit salariile la nivelul celor de la nivel central prin OUG 128/2023 pentru unele măsuri referitoare la salarizarea personalului din învățământ și alte sectoare de activitate bugetară.
Nu cerem decât alinierea salariilor, așa cum s-a procedat și în cazul altor instituții deconcentrate. Nu solicităm privilegii suplimentare față de alte instituții județene, ci doar încetarea discriminării și respectarea drepturilor noastre legitime!”

Senatul României a luat deja măsuri pentru a corecta această injustiție, adoptând un amendament pentru eliminarea discriminării salariale. Cu toate acestea, proiectul de lege a rămas blocat în Camera Deputaților, iar nenumăratele demersuri făcute pentru obținerea drepturilor noastre legitime au fost ignorate și respinse.

„Importanța activității noastre va deveni evidentă atunci când angajații își vor întrerupe activitatea și vor protesta. Proiecte finanțate din fonduri europene și naționale, inclusiv cele din cadrul PNRR, așteaptă actele de reglementare necesare, iar orice întârziere va afecta implementarea acestora. Întreruperile în funcționarea Rețelei Naționale de Monitorizare a Calității Aerului, un obiectiv de interes național, vor avea consecințe grave. De asemenea, semnalăm posibilitatea unor sincope în funcționarea Rețelei Naționale de Monitorizare a Radioactivității Mediului. Încetarea altor activități esențiale și nevăzute ale angajaților din protecția mediului va afecta societatea în ansamblul său. Poate atunci va deveni evidentă importanța contribuției noastre și vom fi recunoscuți și ascultați așa cum merităm.
Protestele ce vor urma, inclusiv greva generală, sunt expresia hotărârii noastre de a lupta pentru dreptate și echitate în tratamentul salarial. Ne angajăm să continuăm această luptă până când drepturile noastre sunt respectate și nedreptatea salarială este eliminată!.
Menţionăm că, Agenția pentru Protecția Mediului Timiş își desfășoară activitatea sub coordonarea Agenției Naționale pentru Protecția Mediului și are responsabilități și atribuții în implementarea politicilor și a legislației în domeniul protecției mediului la nivel județean. Este esențial ca această egalitate să se reflecte și în nivelul salariilor.”

Alte subiecte :

Citește și :