Protest pe străzile Timișoarei, vezi cine e nemulțumit de data aceasta – foto

171

Protestul spontan a fost organizat la Timișoara în urma scandalului din noaptea de sâmbătă spre duminică, când mai mulți taximetriști s-au bătut cu șoferi de la Uber și i-au urmărit în trafic. La protest a venit și unul dintre taximetriștii implicați în scandal, care a povestit de la ce a pornit totul.

”Vreo 10 – 15 șoferi de la Uber m-au amenințat că-mi iau gâtul într-o parcare de pe Calea Aradului. Clienții pe care i-am avut în mașină au început să plângă, am apăsat butonul verde și le-am spus celor de la dispecerat să sune la 112. Apoi colegii taximetriști i-au găsit în parcarea de la mall. S-au luat de mine pentru că au ocupat niste locuri rezervate pentru taximetriști în parcare, eu nu le-am zis nimic, dar i-a deranjat faptul că m-am uitat și am văzut că aveau instalată aplicația de la Uber”, a declarat, duminică, corespondentului MEDIAFAX, Vasile Bălan, unul dintre taximetriștii implicat în scandal, prezent la protestul spontan.

Din parcarea aflată în apropierea clubului timișorean, taximetriștii au plecat în coloană pe străzile orașului, cu stopurile aprinse și escortați de polițiști, trecând prin cartierul Soarelui, în care locuiește primarul Nicolae Robu, sediul Poliției Locale Timișoara, Prefectura Timiș și Primăria Timișoara.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului Județean de Poliție Timiș, în urma scandalului dintre taximetriști și șoferii de la Uber, au fost audiate 15 persoane, iar 45 au fost amendate cu sume cuprinse între 500 și 1.000 de lei. De asemenea, au fost depuse trei plângeri de către persoanele agresate, fiind deschise dosare penale pentru tulburarea liniștii publice, loviri și alte violențe.

Scandalul a început, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în parcarea unui complex comercial din Timişoara, unde cinci şoferi de la Uber ar fi agresat un taximetrist. Imediat, mai mulţi taximetrişti, alertaţi prin staţie de cel agresat, au plecat spre parcare şi au prins trei dintre şoferii de la Uber.

Ceilalţi doi şoferi au fost urmăriţi pe străzile Timişoarei, iar la un moment dat, taximetriştii au reuşit să îi prindă şi i-au bătut. Între timp, poliţiştii au aflat despre scandalul izbucnit, iar mascaţi şi jandarmi au fost trimişi în zona complexului comercial, mai multe persoane fiind conduse la sediul Secţiei 4 de Poliţie Timişoara pentru a fi audiate.

La scurt timp, a avut loc un alt incident, în zona Pasajului Jiul. Potrivit poliţiştilor, un taximetrist a fost agresat de câţiva şoferi de la Uber, iar forţele de ordine au intervenit din nou pentru a calma spiritele.

În urma incidentelor petrecute, mai mulţi taximetrişti au mers în Cartierul Soarelui din Timişoara, unde locuieşte primarul Nicolae Robu, claxonând pe străzi, iar câteva echipaje de poliţie au patrulat în zonă, pentru a preveni izbucnirea unui nou scandal.

LĂSAȚI UN MESAJ