Protest la adresa primarului din Lugoj. Oamenii nu au mai răbdat și au ieșit în stradă

707

Transformarea Casei de Cultură a Municipiului Lugoj în Direcția de Cultură a Primăriei Lugoj, cu disponibilizarea funcționarilor, a stârnit un protest al actorilor lugojeni.

La ultima piesă jucată ei au apărut pe scenă cu banderole albe pe brațe și au citit un mesaj de protest, explică actrița Ileana Căprariu-Nemecsek.

Primarul Claudiu Buciu neagă, însă, desființarea teatrului și a corulului. El precizează că transformarea Casei de Cultură în Direcție de cultură, se face doar pentru disponibilizarea funcționarilor, care, în trecut, au plătit din bugetul instituției mai multe baluri organizate de un anumit partid politic, fapt constatat și de Curtea de Conturi. Claudiu Buciu.

Primarul Lugojului i-a invitat pe actori să se organizeze într-o asociație, să facă proiecte și să ceară bani Primăriei. În prezent, pe site-ul instituției s-a deschis apelul de proiecte culturale, Primăria Lugoj punând la dispoziția asociațiilor un milion 700 de mii de lei, bani nerambursabili.

Audio aici: http://www.radiotimisoara.ro/2022/03/31/protest-al-actorilor-lugojeni/?fbclid=IwAR1j-aLeTTpIdiJvYXM4o062jfKRp7fhCxiWUSNvoVnbNawrRdl1w8mDoOQ

1 COMENTARIU

  1. Lasati Arta sa se desfasoare! Firesc este sa aibe o conducere proprie la Casa de Cultura. Daca trece sub jurisdictia Primariei, o sa trebuiasca sa stea mereu cu mana intinsa pana se invoieste primarul sa mai dea cativa lei pentru intretinerea Casei de Cultura, pentru sustinerea financiara. Daca primarul este suparat pentru ce a fost, nu are decat sa faca analiza financiara a ce s-a intamplat si sa-i dea in judecata pe cei care au luat bani de la cultura si au dat la petreceri de partid. Dar nu mai monopolizati totul, de la Salubritate la Cultura.

LĂSAȚI UN MESAJ