Protecție sporită pentru salariații din învățământul timișean. Unitățile școlare din județul Timiș au, în sfârșit, Contract Colectiv de Muncă

293

În data de 29 iulie 2020, la Ministerul Muncii și Protecției Sociale a fost avizat, cu numărul 711, Contractul Colectiv de Muncă la nivelul grupului de unități al Inspectoratului Școlar Județean Timiș ( CCMNGUISJ Timiș). Acest Contract a fost semnat în data de 15 Iulie de către reprezentanții ISJ Timiș și de către cei ai sindicatelor reprezentative din unitățile de învățământ din Timiș.

CCMNGUISJ Timiș conține principalele reglementări privind relațiile dintre angajații unităților de învățământ și angajatori. Contractul pornește de la prevederile Contractului Colectiv la nivel național și conține, în plus, o serie de prevederi în avantajul angajaților din învățământul timișean. Aceste prevederi au rezultat în urma negocierilor dintre sindicatele reprezentative din județ și conducerea ISJ Timiș pentru toate unitățile de învățământ de stat și pentru câteva unități private din județ.

Facem precizarea că, semnarea acestui Contract este rezultatul a peste șase ani de solicitări ale sindicatelor reprezentative, solicitări refuzate cu încăpățânare de vechea conducere a ISJ Timiș. Astfel, județul nostru este unul dintre primele județe cu contract colectiv încheiat, și cu cele mai bune condiții de muncă și de protecție socială pentru angajații din învățământ. Prin acest CCM, membrii de sindicat, dar și nemembrii de sindicat beneficiază de condiții excelente de muncă. De asemenea, cei care lucrează în sistemul de învățământ sunt apărați în fața abuzurilor patronatului.

Documentul care atestă semnarea contractului colectiv de muncă din învățământul timișean este semnat de liderii principalelor sindicate din Timiș, anume de Virgil Popescu, președintele Federatiei ,,Spiru Haret” Timiș, respectiv de Marian Uță și Marius Lobază din partea SIP Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ