Protecția Consumatorului controlează în complexul studențesc

36

Având în vedere începerea anului școlar, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Timiș a inițiat un control operativ la unitățile de alimentație publică din zona Complexului studențesc Timișoara.
Localurile inchise până în acest moment sunt: Dinar,pizzeria Napoleon, pret a manger.

Au fost controlați 13 operatori economici, iar, pentru neregulile constatate, comisarii timișeni au aplicat următoarele sancțiuni:
– 13 amenzi contravenționale, în valoare totală de 160.000 de lei
– 5 avertismente
– oprirea definitivă de la comercializare a produselor alimentare neconforme
– oprirea temporară a prestării de servicii, până la remedierea deficiențelor, pentru 5 unități.
Abaterile de la legislație constatate de comisarii CJPC Timiș, în timpul controalelor s-au referit la mai multe nereguli evidente:
– comercializarea unor produse alimentare cu data limită de consum depășită
– comercializarea unor produse de patiserie care prezentau, pe suprafață, insecte
– comercializarea unor produse de brutărie-patiserie cu informare incompletă privind mențiunea “produse din produse congelate”, cu ambalaj deteriorat
– utilizarea unor vitrine de expunere la comercializare, a produselor de panificație-patiserie, insalubre
– utilizarea unor cuptoare, neigienizate corespunzător și a unor tăvi arse
– existența unor insecte vii în spațiul de preparare și coacere
– folosirea unor condiții de păstrare a produselor alimentare necorespunzătoare din punct de vedere igienico-sanitar
– utilizarea unor vitrine frigorifice neigienizate corespunzător, cu chedere murdare, strat de praf, mâzgă, cu scurgeri de lichide și rugină și a unor lăzi frigorifice cu acumulări masive, excesive de gheață, praf, impurități, resturi alimentare și păr
– comercializarea unor produse alimentare cu ambalajele deteriorate
De asemenea s-a constatat că blocul alimentar (bucătăria) era neigienizată corespunzător cu un strat gros de grăsime arsă, prezența muștelor pe alimentele în curs de preparare.
S-a mai observat existența pavimentului neigienizat și a unor rafturi murdare, în zona de comercializare.
Un alt aspect îngrijorător este și nerespectarea regimului de temperatură de păstrare a produselor alimentare recomandat de producători.

LĂSAȚI UN MESAJ