Propunere șoc la Ministerul Dezvoltării! Un fost prim ministru i-ar putea lua locul lui Sevil Shhaideh

875

Liderii coaliției de guvernare se vor întâlni vineri, începând cu ora 10.oo pentru a decide soarta ministrului Viorel Ilie, după ce joi, Călin Popescu Tăriceanu a precizat faptul că „nu DNA face guvernul“ şi că ALDE îl sprijină pe Ilie.

Mai mult, după demisia celor trei miniștri din guvernul condus de Mihai Tudose, mai multe nume au fost propuse în şedinţa Comitetului Executiv al PSD pentru a intra în Guvernul Tudose, în urma remanierii: Marcel Ciolacu la Ministerul Dezvoltării Regionale, în timp ce Gabriel Vlase a fost propus pentru Transporturi.

Ciolacu e deja vicepremier fără portofoliu în Guvern, în timp ce Vlase ar ajunge ministru, după ce la negocierile pentru ultimele două guverne a fost mai mereu prezentat ca o opţiune pentru portofoliul Apărări.

De asemenea, potrivit Realitatea TV, Mihaela Popa a fost propusă la Fonduri Europene. Ofertat cu o funcţie de ministru a fost şi ex-premierul Sorin Grindeanu.

Surse politice au declarat pentru „Adevărul“ că încercarea atragerii lui Grindeanu în echipa Tudose s-a încercat încă de miercuri dimineaţă. Funcţia propusă: ministru al Dezvoltării Regionale.

De la acesta nu a venit niciun răspuns concret. Contactat pentru a confirma propunerea venită din partea echipei Tudose, Grindeanu sublinia miercuri că vrea să stea „departe de vulcanul de la Bucureşti“ şi că nu infirmă sau confirmă dacă i s-a propus un loc de ministru. Ulterior, Realitatea TV a prezentat faptul că lui Grindeanu i s-ar fi propus Fondurile Europene, dar a refuzat. Decizia finală în ceea ce priveşte cei trei noi miniştri va fi luată în şedinţa Comitetului Executiv al PSD de vineri, care va începe la ora 12.00.

sursă: psnews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ