1.5 C
Timișoara
vineri 8 decembrie 2023

Proprietarii de terase de pe malul Begăi nu renunță la bătălia juridică cu Fritz și Primăria Timișoara

Proprietarii de cluburi și terase pentru care primarul Dominic Fritz a emis dispoziții de demolare susțin că lupta în instanță continuă.

Mitică Viel, cunoscut ca Miki Boxeru, deține o terasă în paragină pe malul Begăi și s-a declarat deranjat de faptul că edilul îl numește interlop, deși singura lui condamnare este de pe vremea comuniștilor, când a încercat să fugă din țară:

“În clădirea asta nu am construit nimic, eu nu mai am renovat, am băgat bani în clădire. Terasa despre care vorbește primarul, că habar nu are despre ce vorbește, terasa aia a construit o fabrica de bere, care avea înțelegere cu primăria. Mă face interlop, interlop. Nu spune de sport, că eu am fost prin China, Japonia și tot globul ăsta unde a reprezentat orașul ăsta. Eu nu am furat, n-am nimic. De ce mă face interlop că asta nu înțeleg. Nu am făcut închisoare decât pentru trecere frauduloasă de frontieră. Pentru libertatea mea am făcut”, spune Mitică Viel.

Prezent la întâlnirea organizată de patronii aflați în conflict cu primarul Dominic Fritz, consilierul local Lucian Căldăraru a declarat că ultimul cuvânt în acest război îl vor avea judecătorii:

“Situația a ajuns în faza, în care instanța își spune cuvântul Eu i-am ascultat pe băieții ăștia doi de acolo, văd că n-au venit mai mult, nu știu ce se întâmplă, dar sunt probleme serioase cu patrimoniul Timișoarei, asta trebuie să recunoaștem cu toții. Vă dau eu un patrimoniu care pe lângă ăsta e nimic. Fostul ștrandul Tineretului. Ia vedeți ce e acolo”, spune Lucian Căldăraru.

Reamintim, primarul Timișoarei, Dominic Fritz a anunțat, în luna aprilie a acestui an, că după o analiză „minuțioasă”, declanșată în 2022, „a reieșit că peste 55.000 de metri pătrați, care aparțin municipiului Timișoara, au fost ocupați ilegal de decenii”.

Edilul a semnat dispoziții de demolare a mai multor construcții, dar proprietarii le-au contestat în instanță. Cele mai multe procese sunt încă pe rol.

Sursa: http://www.radiotimisoara.ro/

Alte subiecte :

UVT instalează machetele tactile în toate spațiile din sediul principal

UVT a lansat proiectul „MapSense - Navigating the World by Touch”, un proiect unic în România, care accesibilizează sub forma unor machete tactile toate...

„Capitala Culturală a fost un succes atât din prisma locală, cât și pe plan național și internațional“ opinează Dominic Fritz

Anul 2023 a reprezentat pentru Timișoara un an excepțional, care a depășit așteptările tuturor. „Capitala Culturală a fost un succes atât din prisma locală, cât...

Citește și :