Promisiuni pentru conectarea Aeroportului Timișoara la autostrada A1

65

Aeroportul Timișoara va fi conectat la autostrada A1 prin construirea unui nou drum. Totul este încă la nivel de promisiune, pentru că nu au fost făcute planuri și nici nu este asigurată finanțarea. Totuși, Consiliul Județean Timiș se pregătește să întocmească actele necesare investiției.

Vorbim despre o nouă descărcare de pe autostradă, o centură a localității Remetea Mare, care, odată realizată, va rezolva problema traficului intens aici. Noul drum se va lega cu centura Timișoarei, în sensul giratoriu unde Consiliul Județean Timiș va construi patru benzi și, mai departe, spre Aeroportul Internațional „Traian Vuia”.

”Am votat astăzi (n.r. vineri) realizarea documentației, în parteneriat cu ADR Vest, pentru un nou drum județean, care va conecta Aeroportul Internațional Traian Vuia Timișoara cu A1. Vom realiza acum, cu bani europeni, studiul de fezabilitate și proiectul tehnic, iar în momentul în care se dă startul următorului ciclu de finanțare vom fi pregătiți să demarăm licitația pentru execuție”, a anunțat Călin Dobra, președintele CJ Timiș.

Aeroportul Timișoara va fi legat și de orașul de pe Bega printr-o nouă legătură, dar feroviară. Asta promite Ministerul Transorturilor.

LĂSAȚI UN MESAJ