Promisiuni neonorate. Tudose a uitat de ,,Drumul lui Băsescu”, ruta ce leagă două județe din vestul țării

446

Mihai Tudose a promis sprijin pentru continuarea lucrărilor la DN66 A Uricani – Băile Herculane. De promisiunile fostului premier se pare că s-a ales… praful!

La sfârșitul lunii noiembrie 2017, premierul de la acea vreme, Mihai Tudose, a primit la Palatul Victoria o delegație din județul Hunedoara, cu care a discutat problemele cu care se confruntă fostele zone miniere.

Din delegație au făcut parte atât președintele CJ Hunedoara, Mircea Bobora, cât și primarii celor 6 localități din Valea Jiului – care i-au înmânat premierului o cerere însoțită de 20.000 de semnături ale oamenilor care cereau continuarea lucrărilor la DN66 A Uricani – Băile Herculane.

„Drumul lui Băsescu”, așa cum a fost numit de-a lungul anilor, leagă județele Hunedoara și Caraș-Severin, deschizând astfel Valea Jiului. Toate guvernele, indiferent de culoarea politică, au promis că vor finanța continuarea proiectului, dar nu au făcut-o.

Potrivit unui comunicat de presă transmis în urma vizitei delegației hunedorene la Palatul Victoria, printre problemele abordate s-a numărat și „infrastructura rutieră, respectiv situația drumurilor naționale care traversează municipii și, în special, finalizarea DN 66 A, pe tronsonul Uricani — Herculane, care ar putea revitaliza turismul local.” (sublinierea ne aparține, n.red.)

„Guvernul susține proiectele care pot contribui la dezvoltarea Văii Jiului și revitalizarea acestei zone prin turism”, a declarat premierul Tudose în noiembrie, la întâlnirea cu delegația primarilor.

După această declarație preluată de toate trusturile de presă, ne-am fi așteptat ca, în proiectul Bugetului de stat pe 2018 făcut de Guvernul Tudose să descoperim și suma alocată continuării lucrărilor. Ei bine, în bugetul Ministerului Transporturilor au fost prevăzuți ZERO lei pentru continuarea acestui proiect. Ca să împrumutăm limbajul colorat al fostului premier, asta înseamnă un singur lucru: Țeapă!

Primarul din Uricani: „Premierul Tudose ne-a mințit!”

Contactat telefonic, primarul orașului Uricani, Dănuț Buhăescu – unul dintre primarii care au primit promisiuni că DN66 A va primi finanțare – a reacționat cum era de așteptat.

„Am văzut și eu și, deocamdată, sunt rezervat. Parcă nu-mi vine să cred… Cert este că premierul Tudose ne-a mințit! Nouă, când am fost la el, ne-a dat de înțeles că va analiza și părea că va rezolva. Drumul apare, dar numai pe o listă de investiții fără finanțare, e zero lei. Sunt rezervat, poate sunt alte modalități de finanțare. Încă aștept să se instaleze noul Guvern și să cerem lămuriri”, a declarat pentru Hunedoara Liberă, Dănuț Buhăescu.

Lunile octombrie și noiembrie de anul trecut au fost marcate de vizite în județ ale unor demnitari PSD de rang înalt (prim-ministrul și mai mulți miniștri și secretari de stat). Interesul special a avut o explicație electorală: la Deva se organizau alegeri anticipate.

Au trecut alegerile și, la fel de brusc cum s-a născut, a dispărut și „grija” mai-marilor vremii pentru hunedoreni. În urma lor au rămas multe promisiuni neonorate, cel puțin deocamdată.

sursa: hunedoaralibera.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ